HomeNieuwsEntertainmentZoon van comateuze Paul Severs: “De situatie is uitzichtloos”

Zoon van comateuze Paul Severs: “De situatie is uitzichtloos”

Christophe, de zoon van charmezanger Paul Severs, heeft vanmiddag laten weten dat de toestand van zijn vader achteruitgaat. “De strijd is oneerlijk”, klinkt het.

De gezondheidstoestand van Paul Severs gaat niet de goede kant op. De 70-jarige schlagerzanger werd een kleine maand geleden getroffen door een zware hartaanval en werd sindsdien tot drie keer toe in coma gehouden.

Veel erger dan gehoopt

Vanmiddag deelde zijn zoon Christophe een update op Facebook waarin hij meegaf dat zijn vader niet echt meer reageert en hij ook niet meer zelfstandig kan ademen. “Het is al even duidelijk hoe erg de situatie wel is. De resultaten van de MRI zijn op alle vlakken (neurologisch, motorisch,…) veel erger dan wat we hoopten. De dokters hebben ons verteld dat de kleine reacties die we zagen, niet echt reacties zijn, maar eerder reflexen. Misschien wilden we niet inzien dat hij niet echt reageerde… Gisteren en vandaag reageerde hij helemaal niet meer. Het is op de MRI beelden van de hersenen zichtbaar dat de bloedklonters echt op veel te veel plaatsen nieuwe schade hebben aangericht en men vermoedt dat de bloedklonteraanvallen nog zullen doorgaan. Hoeveel kan een mens aan?”

Ondoorbreekbare vicieuze cirkel

“Mijn vader is niet meer bij bewustzijn en de dokters moeten al dagen morfine toedienen omdat ze zien dat hij veel pijn heeft. De complicaties blijven zich opstapelen en de ene complicatie zorgt ervoor dat de anderen niet kan worden aangepakt. Het is een vicieuze cirkel die we niet meer kunnen doorbreken… En dan zou mijn pa ook nog moeten geopereerd worden aan zijn hart, wat helemaal niet kan, gezien hoe zwak en kritiek hij is en blijft. Hij zou moeten bloedverdunners krijgen en gekregen hebben, maar dat kan en kon niet gezien de interne bloedingen. De dokters zeggen dat de situatie uitzichtloos is. Alleen ademhalen lukt ook niet meer en men vreest ook weer voor een longaandoening”, klinkt het.

Tegenstander te sterk

Hoewel hij de vele steunberichten enorm waardeert, benadrukt Christophe dat de realiteit pijnlijk duidelijk is. “Jullie sturen ons massaal berichtjes over sterkte, volhouden en positief blijven denken… maar de realiteit is nu duidelijk. Mijn vader vecht intussen al 4 weken uit alle macht tegen een “tegenstander” die sterker is dan hij en steeds sterker wordt. De strijd was sowieso al oneerlijk, want voor het ongeval was hij al verzwakt en moe. Ik zou jullie graag vertellen dat het zou gaan als in David en Goliath, maar de taal van de dokters is al enkele dagen pijnlijk duidelijk…”, schrijft hij.

Het bericht Zoon van comateuze Paul Severs: “De situatie is uitzichtloos” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels