HomeNieuwsEntertainmentZiggy Marley verfilmt leven van vader Bob Marley

Ziggy Marley verfilmt leven van vader Bob Marley

Ziggy Marley, de zoon van de legendarische regaemuzikant Bob Marley, werkt aan een filmbiografie over zijn vader. De film gebeurt in samenwerking met Paramount Pictures en bevindt zich nog in een prille fase. Zo is er nog geen regisseur of producent aan verbonden. 

Bob Marley werd geboren in Jamaica. Hij had een zwarte moeder, maar een blanke vader en werd daarom gediscrimineerd in zijn land. De artiest begon in 1963 op te treden met The Wailers en ging vervolgens in 1974 solo. De artiest verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen. Op 36-jarige leeftijd stierf hij aan kanker.

Get Up, Stand Up

In zijn korte leven heeft hij het muzieklandschap drastisch veranderd en reggaemuziek op de kaart gezet. ‘Stir It Up’, ‘Get Up, Stand Up’ en ‘Redemption Song’ zijn enkele van zijn grootste hits. Ondanks zijn grote succes, vergat hij nooit waar hij vandaan kwam.

Ziggy Marley is de zoon van Bob en Rita Marley. Hij won vorig jaar een Grammy Award voor beste reggae-album. De muzikant bracht in totaal vijftien albums uit, waarvan zijn recentste, ‘Rebellion Rises’ vorige maand werd gelanceerd.

Het bericht Ziggy Marley verfilmt leven van vader Bob Marley verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels