HomeNieuwsEntertainmentZeldzame ring gedragen door Tupac op laatste optreden geveild voor miljoen dollar

Zeldzame ring gedragen door Tupac op laatste optreden geveild voor miljoen dollar

Een ring die door de in 1996 gestorven Amerikaanse rapper Tupac Shakur zelf ontworpen werd en die hij droeg tijdens zijn laatste publieke optreden, is in New York voor zowat een miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) geveild geworden. Tijdens de veiling brak een biedstrijd uit, zo meldt veilinghuis Sotheby’s dinsdag. Wie de ring uiteindelijk voor 1,016 miljoen dollar op de kop tikte werd niet bekendgemaakt.

De kroonvormige ring met goud, diamanten en robijnen was door het veilinghuis vooraf geschat op zowat 300.000 dollar. Het nu bereikte bedrag is het hoogste dat ooit betaald werd voor hiphopmemorabilia, klinkt het.

Shakur Tupac(‘All Eyez on Me’) was een van de meest succesvolle rapartiesten van de jaren 90. In 1996 werd hij onder onduidelijke omstandigheden in Las Vegas op straat doodgeschoten. Destijds was er rivaliteit tussen concurrerende rappers van de Amerikaanse oost- en westkust.

Laatste optreden

Shakur had het sieraad laten vervaardigen om de verloving met zijn vriendin Kidada Jones te vieren, aldus Sotheby’s. In de ring is de inscriptie ‘Pac & Dada 1996’ gegraveerd. In 1996 droeg de muzikant de ring tijdens de MTV Video Music Awards, zijn laatste publieke optreden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/zeldzame-ring-gedragen-door-tupac-op-laatste-optreden-geveild-voor-miljoen-dollar

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels