HomeNieuwsEntertainmentZanger Neil Diamond stopt met touren

Zanger Neil Diamond stopt met touren

Neil Diamond zal geen concerten meer geven. De Amerikaanse zanger lijdt aan de ziekte van Parkinson en op aanraden van zijn dokter zet hij onmiddellijk al zijn tournees stop. Hij wil wel nog blijven schrijven en opnemen.

“Het is met veel tegenzin en teleurstelling dat ik dit bekendmaak. Het was een eer om de voorbije vijftig jaar te mogen optreden voor het publiek”, zo bevestigt de artiest het trieste nieuws. Vorig jaar was de bekende songschrijver nog in België, waar hij optrad voor een uitverkocht Sportpaleis.

Neil Diamond kreeg tijdens de voorbije vijf decennia onder meer een Grammy Award, een Golden Globe en een Sammy Cahn Lifetime Achievement Award. De zanger, die morgen 77 jaar wordt, maakte furore met nummers als ‘Sweet Caroline’, ‘I am… I said’, ‘Song sung blue’, en met de muziek voor de film ‘Jonathan Livingstone Seagull’. 

Daarnaast schreef hij ook liedjes voor anderen, met als wellicht bekendste ‘I’m a believer’ dat zowat het visitekaartje van The Monkees werd. Ook Frank Sinatra (‘Dry Your Eyes’) en Deep Purple (‘Kentucky Woman’) zijn de man schatplichtig.

Vorig artikel
Volgend artikel

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels