HomeNieuwsEntertainmentYouTube- en TikTokduo onder vuur na aankoop puppy bij broodfokker

YouTube- en TikTokduo onder vuur na aankoop puppy bij broodfokker

Vloggers Celine & Michiel zijn sinds kort eigenaars van een hondje. Dat maakten ze zelf bekend op hun sociale media-accounts. Op die aankoop komen nu veel negatieve reacties. Uit de video die het duo maakte toen ze hun puppy gingen kopen, blijkt dat ze dat deden bij een broodfokker.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Céline Dept  (@celine.dept)

Het YouTube- en TikTokduo Celine & Michiel, ook bekend als CEMI, heeft sinds enkele dagen een hondje in huis. Dat maakten ze de buitenwereld bekend aan de hand van verschillende foto’s op Instagram en een vlog waarin ze hun kijkers meenemen naar de winkel waar ze hun viervoeter kochten. De aankoop leidde echter tot veel ongenoegen en verontwaardiging op sociale media, want de twee kochten hun chowchow Trixie bij een broodfokker.

Broodfokkers fokken honden met als primair doel om geld te verdienen, waardoor de dieren in erbarmelijke omstandigheden moeten leven en opgroeien. Veel mensen zijn teleurgesteld dat de meest gevolgde TikTokkers van België deze praktijken steunen. Dierenrechtenorganisatie GAIA reageerde op Facebook:

Twee YouTube”sterren” vinden er niet beter op dan een puppy te gaan kopen bij een broodfokker en dat integraal te filmen…

Geplaatst door GAIA – Global Action in the Interest of Animals op Zondag 10 januari 2021

Reacties op sociale media 

Ook collega-YouTubers reageerden vol ongenoegen op de aankoop van Celine & Michiel. “Dit is dierenmishandeling”, zegt Acid. Jamilla Baidou vraagt de twee om eerlijk te zijn over hun aankoop, nadat verschillende negatieve reacties onder de foto’s en video’s van de nieuwe pup werden verwijderd.

Ze geloven niet dat het duo niet op de hoogte was van waar ze hun hond kochten en daar zijn veel mensen op sociale media het mee eens. “Wie een hond wil kopen, moet daar research naar doen en verder kijken dan het vierde zoekresultaat op Google”, klinkt het. Zelf reageerden Celine & Michiel op Instagram dat ze onwetend waren en dat het niet hun intentie was om deze praktijken te steunen. In hun laatste YouTube-video vertellen ze dat ze nog nooit van de term “broodfokker” hadden gehoord. Ook die uitspraak werd op het internet met veel ongeloof ontvangen.

 

Het bericht YouTube- en TikTokduo onder vuur na aankoop puppy bij broodfokker verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels