HomeNieuwsEntertainmentVIDEO. Vlaamse actrice speelt hoofdrol in DEZE internationale kortfilm

VIDEO. Vlaamse actrice speelt hoofdrol in DEZE internationale kortfilm

Sofie Hoflack heeft een pracht van een rol op haar palmares bijgeschreven. In de kortfilm ‘Bertha Benz: The Journey That Changed Everything’ vertolkt ze de rol van de vrouw van Carl Benz, het brein achter de voorloper van Mercedes-Benz.

De film volgt de memorabele reis die Bertha Benz 131 jaar geleden maakte met de experimentele auto van haar man Carl Benz. Als eerste automobilist ter wereld legde ze met 15 km per uur een traject af van Mannheim naar Pforzheim, zo’n 106 kilometer.

Halverwege de rit viel ze zonder benzine en klopte ze aan bij een apotheek in Wiesloch. Die staat nu bekend als het eerste tankstation ooit. Dankzij de commerciële visie van Bertha werd de uitvinding van haar man in de kijker gezet en haar lef en vastberadenheid vormen nog steeds een enorme bron van inspiratie.

Talent van eigen bodem

Dit jaar is het 170 jaar geleden dat Bertha overleden is, en daarom maakte Mercedes-Benz een kortfilm over haar: ‘Bertha Benz: The Journey That Changed Everything’. De film werd niet toevallig op de wereld losgelaten op 8 maart tijdens de Internationale Dag van de Vrouw.

De hoofdrol is weggelegd voor talent van eigen bodem: Sofie Hoflack. De 29-jarige actrice, die ook al het gezicht was van de film ‘Het Tweede Gelaat’, speelt de rol van Bertha en doet dat met verve.

Het bericht VIDEO. Vlaamse actrice speelt hoofdrol in DEZE internationale kortfilm verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels