Vind ons op

Zita

VIDEO. Bankrekening van Evi Hanssen geplunderd

Entertainment

VIDEO. Bankrekening van Evi Hanssen geplunderd

Evi Hanssen is het eerste slachtoffer geworden van ‘Control Pedro’, het informatieve programma van Pedro Elias. Die laatste slaagde erin om Evi’s bankrekening te hacken en met haar centen te gaan lopen.

De 40-jarige presentatrice kocht tijdens de uitzending een dvd van ‘Neveneffecten’ online, na aandringen van Pedro Elias. Ze zocht de dvd op via Google en klikte op de eerste de beste link. Wat ze niet wist, was dat de programmamakers een namaaksite hadden aangemaakt én aan Google betaald hadden om de link zo hoog mogelijk in de zoekresultaten op ‘Neveneffecten’ te krijgen.

Honderd euro

Evi betaalde de dvd dus via de namaaksite, en daardoor kon Pedro haar bankrekening toevoegen aan zijn bankapp en met haar geld aan de haal gaan. In onderstaande video laat hij zien hoe hij honderd euro van haar rekening overschrijft naar de rekening van Lieven Scheire.

Tip: in dit geval werd er een letter uit een ander alfabet – de í – in de namaak-URL geplaatst. Op die manier kon Pedro het webadres nagenoeg identiek nabootsen. Typ bij online betalingen dus altijd zelf de URL in de adresbalk om dergelijke taferelen te vermijden.

 

Het bericht VIDEO. Bankrekening van Evi Hanssen geplunderd verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top