Vind ons op

Zita

Tickets voor Eurovisiesongfestival zijn plots erg prijzig

Entertainment

Tickets voor Eurovisiesongfestival zijn plots erg prijzig

Liefhebbers die er graag bij zijn op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv beginnen best al te sparen. De prijzen van de tickets voor het spektakel zijn dit jaar torenhoog. Terwijl tickets voor de finale van het Eurovisiesongfestival vorig jaar al voor 35 euro gekocht konden worden, kan dat nu slechts vanaf 280 euro. De prijzen werden bekendgemaakt door de Israëlische openbare omroep Kan.

De goedkoopste tickets voor de finale van het Eurovisiesongfestival van 2019 in Tel Aviv kosten 1,150 sjekel (280 euro). Voor viptickets zal je 2000 sjekel of omgerekend 487 euro moeten neertellen. Dat is vergeleken met vorig jaar erg duur. Toen kostten de tickets voor de finale in Lissabon tussen de 35 en 299 euro.

De tickets voor de halve finale en de repetities zijn wel zoals gewoonlijk iets goedkoper. Voor de halve finales betaal je tussen 750 (183 euro) en 1250 (304 euro) sjekel. Voor de repetities van de halve finale koop je tickets voor tussen de 350 (85 euro) en 1000 sjekel (243 euro), en voor de repetities van de finale tussen 500 (121 euro) en 1250 (304 euro) sjekel. De datum waarop de verkoop start, is nog niet bekend.

Ruzie tussen overheid en omroep

De hoge prijzen zijn waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van de hoge kost van levensonderhoud in Israël en een financieel geschil voor het evenement tussen de Israëlische overheid en Kan. Volgens Israëlische media weigerde de overheid om extra middelen te verstrekken aan de openbare omroep voor het evenement. Ze bereikten uiteindelijk een overeenstemming over een lening van 70 miljoen sjekel (17 miljoen euro).

In mei won de Israëlische Netta het Eurovisiesongfestival in Portugal met haar liedje ‘Toy’, waardoor de organisatie dit jaar voor Israël is.

Het bericht Tickets voor Eurovisiesongfestival zijn plots erg prijzig verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top