HomeNieuwsEntertainmentUITTIPS. Het weekend brengt exotische foodtrucks, Flip Kowlier en renaissancedansen

UITTIPS. Het weekend brengt exotische foodtrucks, Flip Kowlier en renaissancedansen

De beste culturele uitjes voor dit weekend.

SMA(A)K

8-10/07


Grimbergen – Indische curry, falafel of een gourmet burger? Op een foodtruckfestival is kiezen altijd verliezen. Gelukkig is het er meestal zo gezellig dat je kan blijven plakken, én blijven eten. Wie dit weekend zijn neus volgt, laat zich naar Grimbergen leiden. Daar strijkt het gezellige foodtruckfestival SMA(A)K neer. De colonne foodtrucks tovert de erfgoedsite van het MOT helemaal om tot een exotische openluchtkeuken. Eentje waar bovendien kan gedanst worden, want de platenspeler draait overuren, en een aantal live acts maken hun opwachting. Zit je nog in de pampers? Geen probleem! Voor de allerkleinsten zijn er grote speelblokken, springkastelen, kindergrime en nog veel meer.

smaakfestival.be

Ostend Kids festival

10/07

Foto A. Janssen

Oostende – Nog te klein voor Graspop, Pukkelpop of andere poppen? Dan is er zondag een festival dat meer op maat is van jouw koters. Op het Ostend Kids Festival zijn groepen als K3, Camille en #LikeMe te gast. Het festival palmt de Wellington-site (ja, die van de paardenrennen) in voor een verrassende muzikale dag. Tussen de optredens door zorgt Filip D’haeze voor een gezonde en sportieve workout met Zumba for kids. En als er dan nog een beetje te veel energie in de lijfjes zit zijn er springkastelen, bungee-trampolines en kinderdisco. En de zee? Die hebben we maar van in de verte gezien, mama…

ostendkidsfestival.be

Zeemaal

nog t.e.m. 7/08


Antwerpen – Theatermaker Sien Vanmaele lijdt aan ‘klimaatangst’ – een diepe angst voor de klimatologische rampen die ons te wachten staan. Haar remedie om die angst te bedwingen: koken. In ‘Zeemaal’ deelt Vanmaele haar recepten en gedachten met ons. We worden uitgenodigd aan tafel om ons te verdiepen in de culinaire schatten van de zee – want Vanmaele begint graag bij het begin: in het water, oorsprong van alle leven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. De maaltijd die ze uiteindelijk samen met ons bereidt is volledig plantaardig. Kunnen we de wereld redden vanuit de keuken? Geen idee, maar het is alvast het proberen waard.

zva.be

Beleuvenissen

8/07

Flip Kowlier
Flip Kowlier – Foto P. Stellemans

Leuven – Drie weekends in juli wordt Leuven een stad vol ‘Beleuvenissen’: op elk plein zorgen podia voor gratis muziekplezier. Vanavond is de eerste avond, met op de Oude Markt bijvoorbeeld Flip Kowlier en Clement Peerens, op de Vismarkt de Belgische dj Faisal Chatar. Maar vergeet vooral de Velodroom niet. In aanloop naar het WK wielrennen, vorig jaar in september, verscheen op een braakliggend terrein in Leuven een grote houten Velodroom. Het WK is al lang voorbij, maar de velodroom is gebleven: intussen is het de ideale plek voor een terras, openluchtfilms én dus ook voor de concerten van Beleuvenissen. Vanavond zijn het Majé en YOKOCHO die op deze bijzondere plek spelen.

leuven.be/beleuvenissen

Brussels Renaissance Festival

nog t.e.m. 10/07

Foto Brussels Renaissance Festival

Brussel – Dit weekend is je laatste kans om een van de evenementen van het Brussels Renaissance Festival mee te pikken, een festival dat het Europese erfgoed en de Brusselse geschiedenis ten tijde van de renaissance in de kijker zet. Karel V, de machtigste vorst uit de zestiende eeuw, koos destijds voor Brussel als hoofdverblijf. Morgen organiseert het festival een uitgebreide Renaissance Dag in het Broodhuis. Reis terug in de tijd en dompel je onder in de jaren 1500. Het museumteam ontvangt je in historische kledij en trakteert je op een rondleiding, een harpconcert en een dansvoorstelling. Kom de renaissancedansen ontdekken aan het hof en oefen een pavane met professionele dansers en muzikanten.

visit.brussels

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/cultuur/uittips-het-weekend-brengt-exotische-foodtrucks-flip-kowlier-en-renaissancedansen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels