HomeNieuwsEntertainment‘The Band’ van VTM is in stilte afgevoerd

‘The Band’ van VTM is in stilte afgevoerd

VTM was met ‘The Band’ dit voorjaar op zoek naar de nieuwe boyband-sensatie van de Lage Landen, maar dat doel konden ze niet waarmaken. Het lukte de jongens niet om op eigen benen te staan na het programma. Daarom werd de band in stilte stopgezet.

Acht weken lang konden we de spannende wedstrijd in primetime op televisie volgen. Maar na de show werd het stil rond de band, die gedoopt werd tot ‘Buurland’. De vier jongens, waaronder twee Vlamingen en twee Nederlanders, kregen het project niet van de grond. Daardoor was de zender financieel genoodzaakt om in te grijpen.

Handvol optredens

De groep in de markt zetten, bleek niet gemakkelijk. De eerste single ‘Fiks Mij’ deed het even goed, maar verdween daarna snel uit de hitlijsten. Hoewel VTM verschillende pogingen heeft ondernomen, lukte het niet om ‘Buurland’ te lanceren. Zo werden Jelle, Jannes, Laurens en Lennart de voorbije zomer slechts voor enkele optredens geboekt.

“Na gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen is beslist om een punt te zetten achter het project”, vertelde (ex-)manager Philippe Coppens aan Het Nieuwsblad. De jongens zelf zijn naar eigen zeggen niet teleurgesteld. Zo laat Jelle op zijn Facebookpagina weten dat hij vooral heel erg dankbaar is voor alle kansen die hij gekregen heeft.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels