HomeNieuwsEntertainment#STAGELIFE. Sean Dhondt: “Ben ooit tijdens optreden bespoten door watergeweer gevuld met...

#STAGELIFE. Sean Dhondt: “Ben ooit tijdens optreden bespoten door watergeweer gevuld met urine”

Nu we in deze coronatijden verstoken zijn van muziekoptredens, polst Metro elke week bij een andere artiest naar zijn/haar meest memorabele live-ervaringen – zowel voor als op de planken. Deze week is het woord aan Sean Dhondt, de frontman van wijlen Nailpin die nadien furore maakte als lid van de rockband Manoeuvres. Vorig jaar besloot Dhondt om solo te gaan. Onlangs lanceerde hij met ‘Snoop’ zijn eerste solosingle.

Wat is het beste concert dat je ooit gegeven hebt?

Dhondt: “Mogen openen met Nailpin voor Bon Jovi in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in 2008, voor 50.000 mensen, dat was pure waanzin. Onze bassist kon die show niet doen, want hij had die dag zijn huwelijk al gepland, dus vroeg ik aan het ganse publiek om even te klappen voor hem en zijn vrouw, nam het op met m’n smartphone en ’s avonds speelden we dat fragment af op zijn trouwfeest.”

Wat is het minste concert dat je ooit gegeven hebt?

“Met Nailpin in het Kompas in Sint-Niklaas, een klein zaaltje zonder podium waar maximum 100 man binnen kon. Ik was toen nog zingende drummer en herinner me nog goed hoe ik bij het invallen van het eerste nummer géén gitaar hoorde. Blijkbaar een technisch probleem met de versterker, terwijl tijdens de soundcheck een uur voordien alles nog oké was. Dus bleef de rest van de band verder spelen terwijl onze toenmalige producer helemaal in de stress het podium opliep en de versterker aan de praat probeerde te krijgen.”

Wat is je meest bizarre herinnering aan een muziekoptreden?

“Ik herinner me een optreden met Nailpin in een grote tuin. We speelden op een soort van oplegger die naast een huis geparkeerd stond. Het was verschrikkelijk warm, dus ik vroeg op een bepaald moment aan onze roadie of hij flesjes water kon halen. Even later kwam hij terug, volledig in konijnenpak, met een Super Soaker, zo’n gigantisch watergeweer. De rest van de show spoot hij constant water in het publiek en op ons. Na de show, nagenietend in ons busje, zei die roadie plots dat er pipi in dat watergeweer zat. Ik denk dat we hem toen al schaterlachend bijna uit het raam van ons busje gegooid hebben. We filmden die namiddag toevallig ook alles, beelden die nadien gebruikt werden voor de muziekvideo van ‘Endless Conversations’ (hieronder te bekijken, nvdr.).”

Wat mis je het meest aan het podiumleven?

“Op pad zijn met je beste vrienden. En de energie die je tijdens en na zo’n show krijgt van een publiek. Dat is toch een heel andere vibe dan wanneer je net een nieuwe, fantastische song hebt geschreven of wanneer je die bepaalde vette take hebt gedaan in de studio. En de gratis snacks en booze in de kleedkamer, dat ook.”

Wat mis je helemaal niet aan het podiumleven?

“Het in- en uitladen en opstellen en afbreken van al die drums. Dat zijn de momentjes waarop ik denk ‘ik had gewoon viool moeten leren spelen’.”

Wat zijn voor jou de hoofdingrediënten van ‘het ideale concert’?

“Een artiest die zichzelf niet al te serieus neemt. Een goeie moshpit. Een zaal (liever dan een festival) met een dikke livesound. En goed gezelschap.”

Het bericht #STAGELIFE. Sean Dhondt: “Ben ooit tijdens optreden bespoten door watergeweer gevuld met urine” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels