HomeNieuwsEntertainmentSPOTIFY WRAPPED. Dit zijn de meest beluisterde artiesten en podcasts van 2022

SPOTIFY WRAPPED. Dit zijn de meest beluisterde artiesten en podcasts van 2022

Wie zijn sociale media gecheckt heeft de afgelopen uren zal het al opgemerkt hebben: de Spotify Wrapped is bekend gemaakt. Zo kunnen jouw vrienden zien wie jouw topartiesten en toppodcasts waren dit jaar. Maar Spotify onthult ook ieder jaar de populairste makers, tracks en podcasts van ons land. Dit zijn ze.

Ed Sheeran spant de kroon

Ed Sheeran = succes! De vrolijke roodharige singer-songwriter is de meest beluisterde artiest in België op Spotify. Zijn nieuwste album ‘=’ werd gelanceerd op 29 oktober vorig jaar en werd het derde meest beluisterde album in België op Spotify in 2021. Terwijl Sheeran toen een podiumplaats als meest beluisterde artiest misliep (zij het op een haar na), is hij vandaag de favoriete artiest van de Belgen en is zijn album ‘=’ de meest beluisterde plaat. En wij zijn niet de enigen die zijn muziek goed vinden: Ed Sheeran is wereldwijd de 6e meest beluisterde artiest op Spotify.

Justin Bieber, onze meest beluisterde artiest in 2021, haalde dit jaar slechts plaats 16. Ed Sheeran wordt gevolgd door The Weeknd (#3 vorig jaar), de populaire Franse rapper Ninho en onze eigen Damso (#5 in 2021). De Belgische rapper is ook de vierde meest beluisterde artiest van Frankrijk in 2022. Vorig jaar was Damso de enige Belg die de nationale top 30 van meest beluisterde artiesten haalde. Dit jaar zien we echter ook Stromae op #13, Angèle op #23 en Camille op #30.

Stromae en Harry Styles

Stromae kwam, na een hiatus van 9 jaar, met een knal terug op het toneel. Zijn derde album ‘Multitude’ kwam uit in maart 2022 en is het derde meest beluisterde album in België, na Ed Sheeran’s ‘=’ en Harry Styles’ ‘Harry’s House’. En Stromae is niet de enige Belgische artiest die met zijn albums twee plaatsen wist te bemachtigen: Angèle, Camille en Damso wisten allemaal twee albums in de Belgische top 50 te krijgen.

Als we inzoomen op de populairste tracks in België, spant Harry Styles de kroon met ‘As It Was’, gevolgd door ‘Heat Waves’ van Glass Animals en Lost Frequencies’ ‘Where Are You Now’. ‘Where Are You Now’ is de best scorende track van een Belgische artiest wereldwijd (#29). De track is vooral geliefd bij de Ieren (2e meest beluisterde track), in Malta en in Zwitserland (#3 in beide landen).

Misdaad blijft podcastkoning

Net als bij Wrapped 2021, werd de volksjury gekroond tot podcastkoning. Deze true crime podcast is de meest beluisterde podcast op Spotify in België. Gevolgd door De Kroongetuigen, Nerdland maandoverzicht wetenschap en technologie en WELCOME TO THE AA. Het is duidelijk dat we een nieuwsgierig volkje zijn, geïnteresseerd in misdaad, wetenschap en de mensen om ons heen. En we zijn vooral trots op onze eigen creaties als het gaat om podcasts, zo blijkt: 8 van de 10 podcasts in de top 10 zijn van Belgische makelij.

Top 10 meest beluisterde artiesten op Spotify in België in 2022

1. Ed Sheeran

2. The Weeknd

3. Ninho

4. Damso

5. David Guetta

6. Taylor Swift

7. Jul

8. Drake

9. Imagine Dragons

10. Harry Styles

Top 10 meest beluisterde tracks op Spotify in België in 2022

1. Harry Styles, As It Was

2. Glass Animals, Heat Waves

3. Lost Frequencies, Where Are You Now

4. Tom Odell, Another Love

5. GAYLE, abcdefu

6. MEAU, Dat heb jij gedaan

7. Stromae, L’enfer

8. Elton John, Cold Heart – PNAU Remix

9. Gabry Ponte, Thunder

10. James Hype, Ferrari

Top 10 meest beluisterde albums in 2022 in België op Spotify

1. Ed Sheeran, =

2. Harry Styles, Harry’s House

3. Stromae, Multitude

4. Ninho, Jefe

5. Metejoor, Metejoor

6. Imagine Dragons, Mercury – Acts 1 & 2

7. Olivia Rodrigo, SOUR

8. Dua Lipa, Future Nostalgia

9. Angèle, Nonante-Cinq

10. Gazo, KMT

Top 10 meest beluisterde podcasts op Spotify in België in 2022

1. De volksjury

2. De Kroongetuigen

3. Nerdland maandoverzicht wetenschap en technologie

4. WELCOME TO THE AA

5. The Joe Rogan Experience

6. De Stemmen van Assisen

7. De Podcast Psycholoog

8. DS Vandaag

9. De Universiteit van Vlaanderen Podcast

10. Lotte Gaat Diep

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/cultuur/spotify-wrapped-dit-zijn-de-meest-beluisterde-artiesten-en-podcasts-van-2022

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels