HomeNieuwsEntertainmentSpanning in Brits koningshuis: “Bedroefde Queen wist van niks”

Spanning in Brits koningshuis: “Bedroefde Queen wist van niks”

De overwachte aankondiging van prins Harry en Meghan Markle dat ze een stap terugzetten uit het Britse koningshuis heeft voor heel wat ophef gezorgd. Ook de Britse tabloids hebben van zich laten horen. Meer dan op de aankondiging zelf focussen ze op het feit dat de twee niemand, zelfs de Queen, ingelicht hadden.

2019 was een woelig jaar voor prins Harry en Meghan Markle. Ze werden de ouders van Archie, en waren voor en na diens geboorte veelvuldig het onderwerp van verhalen in de roddelpers. Vooral Meghan kreeg het zwaar te verduren: zij werd afgeschilderd als een eigenzinnige en omhooggevallen royal, die respect voor de mensen die voor haar werken miste. Harry ontkende die berichten in alle toonaarden en smeekte de tabloids haast om met haar niet te doen wat ze met zijn moeder – prinses Diana – gedaan hebben.

Familieleden tasten in het duister

De beslissing van Harry en Meghan, in een vorig leven nog actrice, heeft volgens ingewijden zeker te maken met die gebeurtenissen van het voorbije jaar. Toch focussen de kranten en openbare omroep BBC vooral op het feit dat de aankondiging van de ‘Megxit’ gebeurde zonder eerst hun familieleden in te lichten.

De ‘Royal Family’ in betere tijden. – Foto AFP

The Sun, de tabloid waar de royals een publieke oorlog tegen voeren, spreekt met een bron binnen het koningshuis. “Ze hebben het protocol verbroken door uit hun rol te stappen zonder andere royals daarover te raadplegen. Prins Charles en prins William zijn ziedend van woede, dit is een oorlogsverklaring tegenover de familie.” Queen Elizabeth, die ook niet op de hoogte was, zou “diep bedroefd””zijn door de beslissing van Harry en Meghan.

“Gebrek aan respect”

Die andere gevreedse tabloid ‘The Daily Mirror’ is ook allesbehalve positief. “Ze hebben het de Queen niet eens verteld”, staat groot op de voorpagina. Zij hebben ook een bron gesproken die zegt dat het koppel een “compleet gebrek aan respect toont voor de instelling”. Daily Mail heeft het dan weer over een “woedende” Queen terwijl The Daily Telegraph het een nieuwe schok voor het koningshuis noemt, nadat ook de heisa rond prins Andrew daar al voor een moeilijk jaareinde gezorgd had.

Het bericht Spanning in Brits koningshuis: “Bedroefde Queen wist van niks” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels