HomeNieuwsEntertainment‘So You Think You Can Dance’-deelneemster Vivian heeft kanker: «Ik ben verlamd...

‘So You Think You Can Dance’-deelneemster Vivian heeft kanker: «Ik ben verlamd vanaf de borst»

Bij Vivian Gomez Cardoso, die in 2012 meedeed aan ‘So You Think You Can Dance’, is lymfeklierkanker vastgesteld. Ze werd daar intussen voor geopereerd, maar doordat ook haar ruggenmerg aangetast was, is ze gedeeltelijk verlamd en kan ze niet meer lopen. Ze hoopt nu geld in te zamelen voor een behandeling in de Verenigde Staten.

Dansen is voor Vivian Gomez Cardoso (30) haar leven. Dat ze over enorm veel talent beschikt, bewees ze in 2012 toen ze tweede werd in ‘So You Think You Can Dance’. Haar dansact met winnaar Frederic blies iedereen omver en werd beschouwd als de beste prestatie van het hele seizoen.

Uitgezaaide kanker

Vorig jaar stortte de wereld van de Nederlandse danseres in toen ze te horen kreeg dat ze aan lymfeklierkanker lijdt. Naast de nieren, de borst en de hals bleek de kanker uitgezaaid te zijn naar haar ruggenmerg, met als gevolg dat haar zenuwbanen beschadigd waren. Sindsdien is Vivian verlamd vanaf haar borst. Ze onderging in juli 2021 meerdere kankerbehandelingen en werkte in een revalidatiecentrum aan haar verlamming, maar kreeg te horen dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen, laat staan dansen.

Crowdfunding

In de Verenigde Staten zijn er echter revalidatiecentra die zich specialiseren in haar aandoening, meer bepaald dwarslaesie. Verschillende mensen werden daar al succesvol behandeld. Vivian hoopt dan ook in aanmerking te komen voor zo’n behandeling, maar dat kost behoorlijk wat geld. Daarom is haar familie een crowdfunding gestart waar mensen die haar wensen te helpen kunnen doneren. «Het is onzeker of ik ooit zal herstellen, maar met jouw hulp kan ik alles geven om ooit weer door het leven te lopen, of misschien zelfs te dansen», vertelt ze in een video. Op 12 uur tijd werd er al 30.000 euro van de beoogde 150.000 euro ingezameld.


Vivian en Frederic lieten niemand onbewogen met hun dansprestatie op de tonen van ‘Nobody’s Perfect’ van Jessie J:


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/so-you-think-you-can-dance-deelneemster-vivian-heeft-kanker-ik-ben-verlamd-vanaf-de-borst

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels