HomeNieuwsEntertainmentSeksuologe Kaat Bollen in beroep tegen “te sexy foto’s” op sociale media

Seksuologe Kaat Bollen in beroep tegen “te sexy foto’s” op sociale media

Seksuologe Kaat Bollen gaat niet akkoord met de waarschuwing van de psychologencommissie dat ze te sexy gekleed is op sociale media. Ze gaat dan ook in beroep tegen die verwittiging, maar daarmee kan Bollen wel een zwaardere straf krijgen. In september volgt een definitieve uitspraak.

Na een klacht van een collega-psycholoog moest Kaat Bollen in maart voor de psychologencommissie verschijnen en ging ze met een waarschuwing naar huis. Volgens de aanklager zou de seksuologe de geloofwaardigheid en waardigheid van de psychologen besmeuren, omdat ze sexy foto’s van zichzelf publiceert op social media. Bollen gaat in beroep waardoor ze een zwaardere straf, zoals een schorsing, riskeert.

Oneerlijke klacht

De psycholoog die de aanklacht heeft ingediend bij de psychologencommissie is onbekend en ook Bollen kent de aanklager niet persoonlijk. Ze heeft nooit contact met deze persoon gehad. Concreet zou de seksuologe volgens haar collega de goede naam van psychologen beschadigen  door haar imago, haar profiel en sommige foute reacties in de comment sections op haar social media.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GIVE-AWAY! Zoals jullie in mijn vorige post konden lezen kom ik om 15u voor. Ik ben veroordeeld door de psychologencomissie en vandaag is mijn beroep. Yayks. Want daar waar ik normaal ZO graag vrouw ben, baal ik daar vandaag toch wat van. Zou ik ook veroordeeld zijn als ik man was? Ik vrees van niet. Maar we laten ons niet doen. Dit kan en mag niet de toekomst voor onze kinderen zijn! Gelukkig steunen zoveel lieve mensen mij, waaronder de prachtige @marliesdekkersofficial . Zij stuurde me dit t-shirt op als oorlogstenue!    Ik mag 5 van deze coole t-shirts weggeven! Wil je kans maken, volg dan @marliesdekkersofficial en vertel hieronder jouw ervaring met hokjesdenken. Samen kunnen we dit!

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen) op

Bollen laat aan Het Laatste Nieuws weten dat ze de deontologie van de psychologen heel belangrijk vindt, maar ze begrijpt de waarschuwing absoluut niet en ze gaat dan ook met volle overtuiging in beroep. “Het is een risico, maar de klacht is oneerlijk, dus ik wilde dit doen voor alle vrouwen”, zegt Bollen. “Hoe we eruitzien of onszelf kleden, staat los van ons kunnen en los van de deontologie. Als de klacht over een man ging, dan zou er ongetwijfeld niks mee gedaan zijn.” In september volgt een definitieve uitspraak van de psychologencommissie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nog even spannend, maar ik voel mij al ‘gewonnen’ door jullie massale steun. Jullie zijn de liefste!

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen) op

Het bericht Seksuologe Kaat Bollen in beroep tegen “te sexy foto’s” op sociale media verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels