Vind ons op

Zita

Opdoffer voor Johnny Depp in zijn juridische strijd tegen Britse tabloid

Entertainment

Opdoffer voor Johnny Depp in zijn juridische strijd tegen Britse tabloid

In zijn juridische strijd tegen de Britse tabloid The Sun heeft steracteur Johnny Depp een stevige opdoffer te verwerken gekregen: een rechter van het Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat de acteur weigerde mee te werken aan een onderzoek naar drugsgerelateerde sms’jes die hij vijf jaar geleden verstuurde tijdens een vakantie in Australië.

Depp spande een rechtszaak aan tegen Dan Wootton, een journalist van The Sun, en de uitgeverij boven de krant, News Group Newspapers, voor laster in een artikel dat gepubliceerd werd in april 2018. In het gewraakte stuk, gebaseerd op aantijgingen van Depps ex-vrouw Amber Heard, werd de ‘Pirates of the Caribbean’-acteur neergezet als een agressieve vrouwenmishandelaar. Depp ontkent die beschuldigingen in alle toonaarden.

News Group Newspapers diende vorige week een verzoek in bij het Hooggerechtshof om de rechtszaak te laten vallen, nadat Depp enkele sms’jes niet wou vrijgeven. Uit die tekstberichten zou blijken dat de acteur op zoek was naar drugs tijdens zijn trip in Australië met Heard in maart 2015.

Timing

De bewuste sms-conversatie tussen Depp en zijn assistent, Nathan Holmes, gebeurde kort voordat Heard beweerde het slachtoffer geweest te zijn van een “driedaagse beproeving van fysieke geweldpleging” door Depp, toen die laatste “onder invloed was van drank en/of drugs”.

Vandaag besloot een rechter dat de berichten vrijgegeven moesten worden door het advocatenteam van Depp. “De timing blijkt hier cruciaal te zijn: de sms’en naar Mr. Holmes werden verstuurd kort voor de vermeende incidenten van geweldpleging plaatsvonden in Australië”, aldus de rechter in kwestie. Kennelijk ziet de rechtbank mogelijks een verband tussen de drugs en de vermeende feiten van geweldpleging.

“Sms’en niet relevant”

De zaak werd echter niet verworpen. Depp krijgt de mogelijkheid om de meubelen te redden door een verzoek in te dienen bij de rechter met de motivering van zijn besluit om de sms’en niet vrij te geven, waarna de rechtbank de omstandigheden nader zal bekijken. Een advocaat van Depp argumenteerde laatst nog dat de berichten niet relevant zijn in deze zaak. Bovendien zouden de sms’en niet bewijzen dat Depp erin geslaagd is om drugs te verkrijgen in Australië.

De rechtszaak van Depp tegen The Sun werd uitgesteld wegens het coronavirus. De start  is nu gepland op 7 juli in Londen. De zaak zal drie weken duren. Vandaag vond een hoorzitting plaats.

Heard en Depp ontmoetten elkaar op de set van de komedie ‘The Rum Diary’ in 2011 en stapten in februari 2015 in het huwelijksbootje. In mei 2016 vroeg Heard een contactverbod aan tegen haar echtgenoot na klachten van huiselijk geweld. Later liet de actrice haar klacht vallen nadat de twee tot een vergelijk waren gekomen. Het koppel vocht hun echtscheiding voor de rechtbank uit in 2017.

Het bericht Opdoffer voor Johnny Depp in zijn juridische strijd tegen Britse tabloid verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top