HomeNieuwsEntertainmentRocklegende Johnny Hallyday is overleden

Rocklegende Johnny Hallyday is overleden

Frankrijk rouwt om het overlijden van rocker Johnny Hallyday. De Franse zanger en acteur bereikte een leeftijd van 74 jaar, maar stieft in de nacht van dinsdag op woensdag aan longkanker.

Johnny Hallyday is deze nacht op 74-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn vrouw Laeticia. In oktober 2016 werd bij de zanger longkanker vastgesteld en vorige maand werd hij nog enkele dagen in een Parijs ziekenhuis opgenomen voor ademhalingsproblemen. Volgens zijn vrouw heeft hij zich tot het laatste moment tegen de ziekte verzet. “Hij heeft zijn hele leven voor zijn fans geleefd die van hem hielden”, vertelt ze.

Jeugdjaren

De zanger werd in 1943 in Parijs geboren als Jean-Philippe Smet. Hij had een Franse moeder en een Belgische vader, maar toen zij scheidden, voedde zijn tante hem op.

Al in zijn jonge jaren belandde hij in een artistieke omgeving. Hij was gefascineerd door rockmuziek en ‘The King of Rock and Roll’ Elvis Presley. Ook zanger, komiek en man van zijn nicht Lee Hallyday speelde een belangrijke rol in zijn leven. Hij spoorde de jonge Jean-Philippe aan om zijn muzikale dromen te volgen.

Franse hitlijsten

In de jaren 60 bracht hij als Johnny Hallyday zijn eerste album ‘Hello Johnny’ uit. Al snel verwierf hij bekendheid onder Franse jongeren en rockliefhebbers. Op 18-jarige leeftijd had hij meer dan 35 nummers opgenomen en meer dan 1,6 miljoen platen verkocht. Vijftig jaar lang maakte hij dan ook een belangrijk deel uit van de Franse pop- en rockmuziek. Zo stond hij meer dan veertig keer op nummer één in de Franse hitlijsten met nummers zoals ‘Pour moi la vie va commencer’ en ‘Que je t’aime’. Ook in België heeft hij heel wat fans. Zo is hij een van de meest gevraagde zangers in concertzaal ‘Vorst Nationaal’.

Reacties

Het overlijden van de rocklegende lokt heel wat reacties uit. Zo schrijft Charles Michel dat de zanger zijn oeuvre voor altijd in onze gedachten zal blijven. “Laten we ons deze ochtend allemaal een lied van Johnny Hallyway voor de geest halen. Een immens populaire artiest is niet meer”, aldus de premier.

Ook Frans president Emmanuel Macron reageert verslagen: “Over de generaties heen heeft Hallyday zich in het leven van de Fransen gegrift. Hij heeft hun harten veroverd door de generositeit waarvan zijn concerten getuigden.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels