Vind ons op

Zita

Pieter Loridon onder vuur nadat hij zich bewust laat besmetten: «Ongelooflijk gebrek aan respect»

Entertainment

Pieter Loridon onder vuur nadat hij zich bewust laat besmetten: «Ongelooflijk gebrek aan respect»

Voormalig basketbalspeler Pieter Loridon heeft zich bewust laten besmetten door het coronavirus. Dat liet hij weten op sociale media. Het zorgde meteen voor een storm aan verontwaardiging.

Zondag deelde het 49-jarige televisiegezicht op Instagram dat hij besmet is door het coronavirus nadat hij dat bewust opzocht. «Ik ben me bewust gaan laten besmetten. Ander speeksel in mijn neus liggen rammen met positief resultaat. Nee, ik ga niet meedoen aan een Covid Safe Ticket-maatschappij. Ik ‘moet’ weldra naar het buitenland voor zaken en ook dat kan een gezonde mens vandaag niet meer zonder Covid Safe Ticket. Ik ga dus voor een natuurlijke booster van mijn immuunsysteem dat wél top werkt op de varianten», schreef hij.

Onverantwoord

Heel wat mensen fronsten de wenkbrauwen, niet in het minst viroloog Marc van Ranst. «Je hebt een massa volgers, Pieter. Het is compleet onverantwoord om jezelf moedwillig te besmetten, en dit naar je achterban te promoten, gewoon om aan een herstelcertificaat te komen», reageerde hij vandaag op Twitter.

Mensen overleden na besmettingsfeestjes

Gisteren haalde Van Ranst ook al naar hem uit. «Iemand anders’ snot in de neus smeren, sinds wanneer doen we dat? Met een ongekende hoeveelheid virus? Er zijn trouwens al mensen doodgegaan na zogenaamde besmettingsfeestjes. Het immuunsysteem op natuurlijke manier boosten, waarvan sprake, betekent met de natuurlijke ziekte en alle mogelijke nevenwerkingen erbij, eventueel pas op langere termijn. Een dergelijke praktijk is niet serieus te nemen», vertelde hij in Het Laatste Nieuws.

Gebrek aan respect

Ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is niet te spreken over de bizarre actie. «Onze uitstekende gezondheidszorg zal ook jou verzorgen als je in het ziekenhuis belandt. Het is wel een ongelooflijk gebrek aan respect ten aanzien van de vele zorgverleners die al twee jaar lang in uiterst moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven», klinkt het op Twitter.Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/pieter-loridon-onder-vuur-nadat-hij-zich-bewust-laat-besmetten-ongelooflijk-gebrek-aan-respect

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top