Vind ons op

Zita

Piers Morgan genadeloos voor Britse inzending Eurovisiesongfestival: “Daardoor kregen we nul punten”

Entertainment

Piers Morgan genadeloos voor Britse inzending Eurovisiesongfestival: “Daardoor kregen we nul punten”

‘Britain’s Got Talent’-jurylid Piers Morgan heeft zijn onverbloemde mening gegeven over de Britse inzending op het Eurovisiesongfestival. Heel wat Britten verweten de Brexit voor de slechte score, maar volgens Morgan had die er niets mee te maken.

Foto: AFP / Valerie Macon

De Britse kandidaat James Newman werd met zijn nummer ‘Embers’ laatste op het Eurovisiesongfestival. Noch de vakjury noch de kijkers gaven hem ook maar één punt. Heel wat Britten legden de oorzaak van dat teleurstellende resultaat bij de Brexit, dat het een soort van afkeurend signaal zou zijn van Europa.

Geen wraak

Piers Morgan ging daar helemaal niet in mee. “Het Verenigd Koninkrijk kreeg op het Eurovisiesongfestival geen ‘nul punten’ uit wraak voor de Brexit. We haalden ‘nul punten’ omdat we een brolnummer hadden, gebracht door een brolzanger die een broloptreden gaf. Punt”, schreef de 56-jarige journalist op Twitter.

Niet akkoord

De meerderheid van zijn volgers zijn het daar niet mee eens. “Het liedje was niet slecht, het was oké”, “Ik vond het nummer aanstekelijk en het had een positieve boodschap. De nul punten zijn gewoon een reactie van Europa jegens de Brexit. Ze willen niet dat het ons lukt”, “Zever! Het heeft alles met politiek te maken”, klinkt het onder meer in de reacties.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top