HomeNieuwsEntertainmentPeter Van de Veire gaat VIER-show ‘De Battle’ presenteren

Peter Van de Veire gaat VIER-show ‘De Battle’ presenteren

Ondanks zijn exclusiviteitscontract bij Eén wordt Peter Van de Veire presentator van het nieuwe VIER-programma ‘De Battle’. In die studioshow zullen Gert Verhulst en James Cooke het opnemen tegen hun Nederlandse collega’s Katja Schuurman en Najib Amhali in een reeks spannende uitdagingen.

MNM-gezicht Peter Van de Veire zal gastheer worden van de nieuwe VIER-studioshow die momenteel nog de werktitel ‘De Battle’ draagt. Samen met een Nederlandse collega zal hij het duo Gert Verhulst en James Cooke en hun Nederlandse tegenhangers, actrice Katja Schuurman en comedian Najib Amhali, begeleiden in een reeks spectaculaire opdrachten. Het programma is een coproductie met de Nederlandse zender RTL en zal plaatsvinden in het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs. Midden augustus zullen de opnames van start gaan.

Ervaring

Van de Veire heeft al heel wat ervaring als presentator in showbizzland. Zo was hij in het verleden het gezicht van onder meer ‘Peter Live’, ‘Vrienden Van de Veire’ en ‘Steracteur Sterartiest’. Destijds lanceerde hij ook ‘Het Glazen Huis’ bij Studio Brussel en sinds 2012 zit hij elk jaar trouw op post om het Eurovisiesongfestival te becommentariëren. Volgens Het Laatste Nieuws zag de VRT-top geen graten in een tijdelijke overstap. “Soms, bij hoge uitzondering, willen we daar niet moeilijk over doen. De klus die Peter bij de conculega’s gaat doen, doorkruist onze en zijn andere plannen niet. Als VRT proberen we genereus te zijn”, laat VRT-netmanager Olivier Goris weten.

Trapeze en Rijksmuseum

Van de Veire maakte het nieuws gisteren zelf bekend in ‘Gert Late Night’. De ‘Slimste Mens ter Wereld’-winnaar bekende dat zijn bezoekje aan de boot van ‘Gert Late Night’ de doorslag gaf. “Ik heb me enorm geamuseerd op die boot. Ik herinner me vooral dat we ‘Wat is de Kans?’ gespeeld hebben en dat jouw haar eraf gegaan is. Dat heeft we overtuigd”, vertelde Van de Veire op de zetel van Verhulst en Cooke. “Maar ook het feit dat jullie gaan afzien en dat het een heel grote show wordt waarin dingen gaan gebeuren die ze in Vlaanderen nog niet gezien hebben. Dat heeft me ook over de streep getrokken.” Verhulst en Cooke gaven al een voorsmaakje van wat hen te wachten staat. Zo zullen ze alle schilderijen die in het Nederlandse Rijksmuseum hangen uit het hoofd moeten leren. Daarnaast moet Cooke trapezekunstjes uitvoeren en waagt Verhulst zich aan Ierse dans.

Het bericht Peter Van de Veire gaat VIER-show ‘De Battle’ presenteren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels