HomeNieuwsEntertainmentPakkende actie van Thierry Henry: voetballegende knielt exact 8 minuten en 46...

Pakkende actie van Thierry Henry: voetballegende knielt exact 8 minuten en 46 seconden (video)

Voetbalicoon Thierry Henry heeft de herstart van de voetbalcompetitie in de Verenigde Staten aangegrepen om een krachtig statement te maken. De trainer van Montreal Impact knielde vanaf de start van de wedstrijd 8 minuten en 46 seconden, exact de tijd dat een politieagent zijn knie op de nek van George Floyd zette.

Thierry Henry, coach bij MLS-team Montréal Impact, heeft 8 minuten en 46 seconden geknield bij het begin van de wedstrijd tegen New England Revolution, als statement tegen racisme en als eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd. De voormalige Franse international en assistent-bondscoach van de Rode Duivels, die aanvankelijk ook zijn rechterarm met een gebalde vuist in de lucht hield, droeg een zwart T-shirt met daarop de tekst ’Black Lives Matter’.

Golf van protest

De 46-jarige Floyd overleed op 25 mei in Minneapolis nadat een politieagent zijn knie 8 minuten en 46 seconden in de nek van Floyd had geplant toen die geboeid op de grond lag. Zijn tragische dood ontlokte een golf van protest tegen racisme en politiegeweld over de hele wereld.

Montréal Impact verloor met 1-0 van New England Revolution. De Argentijn Gustavo Bou scoorde vlak na de pauze.

Toernooi in Disney World

De Noord-Amerikaanse Major League Soccer werd woensdag hervat nadat de competitie in maart na twee speeldagen werd stopgezet vanwege de coronacrisis. Na bijna vier maanden is er nu een hervatting in Disney World met het minitoernooi MLS is Back, waarin na een groepsfase met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. De resultaten uit de groepsfase tellen mee voor de reguliere competitie.

Het bericht Pakkende actie van Thierry Henry: voetballegende knielt exact 8 minuten en 46 seconden (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels