HomeNieuwsEntertainmentOprichter en gitarist van AC/DC Malcolm Young overleden

Oprichter en gitarist van AC/DC Malcolm Young overleden

De mede-oprichter en gitarist van de legendarische band AC/DC Malcolm Young is op 64-jarige leeftijd gestorven. Dat heeft de band gemeld in een Facebookpost. 

Malcolm Young richtte samen met zijn broer Angus Young in 1973 AC/DC op. Hij speelde tot 2014 slaggitaar in de Australische hardrockband, daarna nam hij afscheid van de groep. In september 2014 werd namelijk bekend dat hij aan dementie leed. Diezelfde ziekte is nu de oorzaak voor zijn overlijden.

Leider van de groep

Naast een officiële bekendmaking volgt ook een persoonlijk bericht van Angus Young over het verlies van zijn broer. “Als broer is het moeilijk in woorden uit te drukken wat hij voor mij betekend heeft tijdens mijn leven”, vertelt hij. “De band die we hadden was uniek en heel bijzonder. Hij laat een enorme erfenis na die voor altijd zal verder leven.”

De rockgroep werd wereldberoemd met nummers als ‘Whole Lotta Rosie’, ‘Highway to hell’, ‘Back in black’ en ‘Thunderstruck’. Hoewel de wereld Angus Young kent als frontman van de groep, had Malcolm volgens velen de leiding. Zo droeg hij de meeste ideeën aan voor hun songs. De muziekwereld is in rouw omwille van het verlies van deze legende.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels