Vind ons op

Zita

Entertainment

Opnieuw K-pop ster overleden

In Zuid-Korea is een 27-jarige acteur dood aangetroffen in zijn woning. Het is al de derde jonge ster die in een paar weken tijd is omgekomen in het Aziatische land.

Cha In Ha debuteerde in 2017 in een kortfilm en was ook lid van muziekgroep Surprise U. Hij raakte bekend bij het grote publiek door in televisieseries mee te spelen.

‘Werther-effect’

De doodsoorzaak is nog niet officieel bekend, maar omdat Cha al de derde jonge publieke figuur is die dood werd aangetroffen, wordt gevreesd voor het ‘Werther-effect’, aldus de krant The Korea Times. Die naam komt van de roman van Goethe ‘Die Leiden des jungen Werthers’, die na het verschijnen ervan in 1774 een golf van zelfmoorden veroorzaakte bij jonge mannen.

Anderhalve week geleden werd zangeres Goo Hara, bekend van de K-popgroep Kara, al dood aangetroffen in haar woning. De politie sluit zelfdoding niet uit. En ook na de dood van een andere zangeres, Sulli, in oktober ging de politie uit van zelfdoding. De zangeres van de groep f(x) was een prominente stem tegen pesterijen op sociale media.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Het bericht Opnieuw K-pop ster overleden verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top