HomeNieuwsEntertainmentObama’s produceren podcasts voor Spotify

Obama’s produceren podcasts voor Spotify

Barack en Michelle Obama hebben een meerjarig contract getekend met Spotify om podcasts te maken voor de streamingdienst. Volgens Amerikaanse media gaan ze de afleveringen zelf ontwikkelen, produceren en inspreken. Ze zullen gaan over “een scala aan onderwerpen”, maar de precieze inhoud is nog niet duidelijk.

Yes, we can! De stemmen van Barack en Michelle Obama zullen binnenkort te horen zijn op Spotify. Het koppel waagt zich aan de podcaststrend en zal met hun mediabedrijfje Higher Ground zelf afleveringen ontwikkelen, produceren en inspreken. “Podcasts kunnen mensen laten lachen, nadenken, en hopelijk dichter bij elkaar brengen”, stelt de voormalige president in een verklaring. “We geloven sterk in de meerwaarde van onderhoudende en intelligente conversaties.” De podcasts zullen wereldwijd beschikbaar zijn, maar waarover ze precies zullen gaan, is nog niet bekend. Michelle Obama heeft wel al laten vallen dat de podcasts “stemmen aan het woord zullen laten die anders te vaak genegeerd worden”.

400 miljoen dollar

De Obama’s richtten vorig jaar het mediabedrijf Higher Ground op om films, documentaires en series te ontwikkelen voor Netflix. Nu heeft het bedrijf een meerjarencontract getekend met Spotify dat verheugd is met de samenwerking. CEO Daniel Ek is ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd een vijfde van hun aanbod “geen muziek” meer zal zijn. Het bedrijf is dan ook van plan om dit jaar meer dan 400 miljoen dollar te investeren in het uitbreiden van hun podcastaanbod. Spotify is met meer dan 217 miljoen actieve gebruikers per maand de grootste muziekstreamingdienst ter wereld.

Het bericht Obama’s produceren podcasts voor Spotify verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels