HomeNieuwsEntertainmentNieuwe film over Anne Frank in de maak

Nieuwe film over Anne Frank in de maak

De Nederlandse regisseur Ate de Jong gaat het boek ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ verfilmen. Dat meldt entertainmentsite Variety. Het boek is gebaseerd op de memoires van de 90-jarige Hannah Goslar, een Amsterdamse vriendin van het Anne.

De film zou een budget van 3,4 miljoen dollar hebben. Regisseur Ate de Jong baseert de film op het boek ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ van Hannah Goslar. Zij was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een Amsterdamse vriendin van het bekende joodse meisje en schreef haar memoires over Anne neer. De opnames beginnen later dit jaar en het is de bedoeling dat de film in 2020 in de bioscopen te zien is, 75 jaar na het einde van de oorlog.

Beste vriendin

“De film is in de eerste plaats een verhaal over twee beste vrienden, jongeren eigenlijk, die gewoon plezier willen hebben. De wereld en zichzelf willen ontdekken”, aldus producer Hans de Weerd. “Maar de oorlog dwingt hen om van de ene op de andere dag volwassen te worden.”

Hannah en Anne werden in 1942 gescheiden van elkaar, maar ontmoetten elkaar weer in 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar Hannah haar leven riskeerde om Anne te redden.

Het bericht Nieuwe film over Anne Frank in de maak verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels