HomeNieuwsEntertainmentNatalie Portman weigert prijs in ontvangst te nemen uit protest

Natalie Portman weigert prijs in ontvangst te nemen uit protest

Natalie Portman stuurt haar kat om een ereprijs op te halen in Israël. Volgens de organisatie van de Genesis Prize deed ze dat om politieke redenen. Haar agent laat weten dat de recente gebeurtenissen in het land er iets mee te maken hebben.

Natalie Portman gaat de Genesis Prize niet komen ophalen in Israël. Wat de redenen voor haar weigering zijn, is niet bekend. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met de situatie in de Gazastrook. Israëlische militairen hebben onlangs het vuur geopend op Palestijnse burgers in het gebied. Tientallen mensen lieten het leven.

De Genesis Prize Foundation liet weten dat de actrice is afgehaakt voor de ceremonie in juli. “We zijn bedroefd dat mevrouw Portman heeft besloten om om politieke redenen niet aanwezig te zijn bij de Genesis Prize-ceremonie”, legt een woordvoerder van de organisatie uit aan de krant The Times of Israel. “We zijn bang dat haar beslissing ervoor zorgt dat onze filantropische organisatie een politiek karakter krijgt, iets dat we de afgelopen vijf jaar hard hebben geprobeerd te vermijden.”

November

In november werd bekend dat de actrice was gekozen voor de prijs, die jaarlijks gaat naar buitengewone individuen die een inspiratie vormen voor de volgende generatie joden, vanwege hun uitstekende professionele prestaties en toewijding aan de joodse waardes en het joodse volk. Toen stond Portman positief tegenover de prijs.

Het bericht Natalie Portman weigert prijs in ontvangst te nemen uit protest verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels