HomeNieuwsEntertainment#MeToo-beweging richt zijn pijlen op agent 007

#MeToo-beweging richt zijn pijlen op agent 007

Zelfs een fictief filmpersonage kan niet ontsnappen aan beschuldigingen van seksisme. Nadat Harvey Weinstein, Kevin Spacey en Woody Allen de bal aan het rollen brachten, klaagt de #MeToo-beweging nu ook James Bond aan. 

Ian Fleming vond het personage James Bond uit in 1953. Negen jaar later verscheen de Britse dubbelspion voor de eerste keer op het scherm. Nooit eerder had iemand eraan gedacht om het filmpersonage aan te klagen, tot de #MeToo-beweging vond dat ook Bond zijn manieren moest houden.

”My name is Bond, James Bond.” Niets mis met de magische woorden die de held in elke film uitspreekt, maar wel met talloze andere zinnen en sommige naaktscènes die de dubbelspion voor zijn rekening neemt. Die zinnen zouden volgens de beweging seksistisch klinken.

De laatste twee films ‘Skyfall’ en ‘Spectre’ hadden nochtans records gebroken, maar die kwamen uit voor de #MeToo-beweging ontstond in oktober 2017. De volgende en 25ste ‘Bond’-film wordt pas volgend jaar in de zalen verwacht. Welke kritiek zullen de makers dan moeten slikken?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels