HomeNieuwsEntertainmentLost Frequencies opent kunstschool in Nepal

Lost Frequencies opent kunstschool in Nepal

De eerste Love Tomorrow Music & Arts School is officieel geopend in Nepal. Het project is een samenwerking tussen een Belgische ngo en het festival Tomorrowland. Lost Frequencies kreeg de eer om de school op gang te trappen.

Op 16 april is de Love Tomorrow Music & Arts School geopend in in Sekha, Nepal. De school komt er dankzij de samenwerking tussen het festival Tomorrowland en de Belgische ngo CUNINA. Sophie Vangheel, stichter-voorzitter en algemeen directeur van CUNINA, en Felix de Laet, aka Lost Frequencies, tekenden present om het lintje door te knippen.

Felix De Laet draagt het project een warm hart toe. De dj is ambassadeur van de Love Tomorrow Foundation in Nepal. “Tijdens Tomorrowland 2016 kwam ik voor het eerst in contact met de Love Tomorrow Foundation en hun plannen voor het bouwen van een muziekschool in Nepal”, legt Lost Frequencies uit. “Ik was meteen erg enthousiast over het project. Ik was dan ook zeer blij toen ik de vraag kreeg om mee te reizen naar Nepal om, namens Tomorrowland en alle People of Tomorrow, de school officieel te openen.”

Foto Love Tomorrow

De Laet is blij dat hij de kinderen in Nepal kan helpen. “Ikzelf heb thuis alle kansen gekregen en er was ook tijd en ruimte voor creativiteit. Dat heeft zich bij mij geuit in het maken van muziek en leren bespelen van instrumenten. Zonder die kansen was ik nooit muzikant geworden. Ik vind het fantastisch dat de kinderen hier in Sekha nu die kans ook krijgen”, legt de dj uit.

In de school zullen meer dan 300 kinderen zich creatief kunnen uitleven in muziek en dans. De school biedt plaats aan vier klaslokalen en een centraal overdekt atrium. De lessen worden gegeven door twee fulltime muziekleerkrachten.

Foto Love Tomorrow

Ambitieus

De bouw van deze eerste Love Tomorrow Music & Arts School is een eerste stap voor de Love Tomorrow Foundation. De organisatie heeft de ambitie om de komende jaren meer van deze kunstscholen te openen op verschillende continenten.

De bouw van de school is volledig gefinancierd door de bezoekers van Tomorrowland. De ‘Tomorrow People’ konden de laatste twee edities van het festival schenkingen doen om dit project op poten te zetten.

Het bericht Lost Frequencies opent kunstschool in Nepal verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels