HomeNieuwsEntertainmentLondens biertje is vernoemd naar Lynn Wesenbeek

Londens biertje is vernoemd naar Lynn Wesenbeek

Groot was de verbazing bij een Belgische toerist toen hij in een Londense bar een biertje wou bestellen. Op de kaart stond immers een ‘Belgische, blonde Lynn Wesenbeek’.

Jos bracht de voormalige tv-presentatrice en politica op de hoogte via Twitter. “Wat een verrassing. Mijn naam is zelfs juist geschreven”, zegt Wesenbeek. “Brexit voelt plots een stukje persoonlijker.”

Pittig en fruitig

Het ‘Lynn Wesenbeek’-bier wordt enkel gebrouwen in BrewDog Tower Hill. Het is geen verrassing dat het om een blond bier gaat. Het drankje heeft een pittige smaak met een fruitige toets. Wesenbeek zelf is benieuwd of het bier bij haar past en wil graag ter plekke gaan proeven. “Londen is altijd een goed idee, dus ik ga er zeker snel eens heen. Ik ben zeer benieuwd welk verhaal erachter zit.”

De verklaring is echter eenvoudig. De huisbrouwer van de pub is een Vlaming. Sven Kerstens (43) had “zin om een klassiek Belgisch blond bier te brouwen, en voor de naam was ik op zoek naar een klassieke Belgische persoonlijkheid is. En toen dacht ik dus aan Lynn Wesenbeek”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “De klanten kennen haar niet, of het moet een toevallige Vlaamse bezoeker zijn. Als ze toch willen weten wie of wat Lynn Wesenbeek is, vertellen we hen dat ze een bekende Vlaamse tv-presentatrice is. En blond, zoals het bier. Willen ze meer weten, moeten ze maar eens googelen.”

Het bericht Londens biertje is vernoemd naar Lynn Wesenbeek verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels