HomeNieuwsEntertainmentLindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac

Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac

Lindsey Buckingham stapt voor de tweede keer op bij Fleetwood Mac. Dat staat te lezen in een persverklaring die de wereld werd ingestuurd. Volgens verschillende media gaat het niet vrijwillig weg, maar werd hij ontslagen.

Volgens muziekmagazine Rolling Stone is Lindsey Buckingham de laan uit gestuurd wegens onenigheid over de aankomende tournee. In een persbericht wordt er koeltjes afscheid genomen van de gitarist. “De band wenst hem het allerbeste”, staat er te lezen. Neil Finn en Mike Campbell vervangen Buckingham. “We hebben gespeeld met Mike en Neil en we hadden echt chemie”, zegt Mick Fleetwood in een verklaring. Data voor de tournee in het najaar zijn nog niet bekend.

Het is de tweede keer dat Buckingham en de groep splitsen. Eerder in 1987 maakte de gitarist een einde aan de samenwerking. Tien jaar later stond hij terug op het podium met de legendarische groep rond frontvrouw Stevie Nicks. Het nieuws over het vertrek van Buckingham werd in eerste instantie op Twitter gedeeld door gitarist Billy Burnett. Hij verwijderde zijn bericht echter een paar uur nadat hij het online had gezet. Burnett verving Buckingham tussen 1987 en 1995.

‘Rumours’

Fleetwood Mac werd eind jaren zestig opgericht in Londen. Na het vertrek van oprichter Peter Green werden Buckingham en zangeres Stevie Nicks aan de band toegevoegd. In 1977 leverde Fleetwood Mac een van de succesvolste albums uit die periode af: ‘Rumours’.  Vorig jaar bracht Buckingham nog een album uit met Christine McVie, ook lid van Fleetwood Mac.

Het bericht Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels