HomeNieuwsEntertainmentLien Van de Kelder niet mals voor regeerakkoord: "Dit raakt mij enorm"

Lien Van de Kelder niet mals voor regeerakkoord: “Dit raakt mij enorm”

Ook vanuit Thailand volgt Lien Van de Kelder de Vlaamse politiek.

En dat gaan de makers van het regeerakkoord geweten hebben. Op Instagram is Lien Van de Kelder niet mals voor de beleidsmakers.

“Waar ik al enkele nachten van wakker lig na het lezen van het #regeerakkoord wordt hier door Vreemdelingenrecht specialist Mr. Benoit D’hondt perfect samengevat”, opent Lien.

Daarmee verwijst ze naar een bericht op Twitter. “Dus mensen gaan eerst moeten werken om te kunnen inburgeren, maar moeten wel eerst inburgeren om te kunnen werken”, klinkt het daar.

“Wat gaan we als maatschappij doen met al die kinderen die gevlucht zijn en die hier alleen toe komen? Die onder andere door oorlogstrauma’s soms niet mee kunnen op onze scholen, zelfs niet in een “onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers”? En dus niet “inburgeren” volgens het boekje met binnenkort de Vlaamse Canon als examenvraag (waar we trouwens zelf ook niet zouden kunnen op antwoorden waarschijnlijk)?”, gaat Lien verder.

“Dit raakt mij enorm”

Van de Kelder is ook persoonlijk aangedaan door wat ze te lezen krijgt in het regeerakkoord. “Als voogd van een minderjarig gevlucht meisje uit Syrië raakt dit mij enorm. Spreek eens met hen ipv “oplossingen” te veinzen in een regeerakkoord of er beledigende zaken over te schrijven op allerhande fora, je zal zien dat het mensen zijn met dezelfde ideeën en hoop op veiligheid, gezondheid, goed werk vinden, gelukkige kinderen, toekomst opbouwen etc. #mededogen?”, vult ze aan.

“Dit is gênant…ik wil van volksvertegenwoordigers een toekomstvisie horen op lange termijn en een humaan mensenrechtenbeleid om trots op te zijn, een voorbeeld voor de rest van Europa)”, rondt Lien af. Haar volledige bericht, lees je hier:

https://www.instagram.com/p/B3JZLt3HnJs/

Foto: Instagram

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels