HomeNieuwsEntertainmentLiam Gallagher krijgt het aan de stok met Duitse politie

Liam Gallagher krijgt het aan de stok met Duitse politie

In een interview met de Britse kwaliteitskrant The Guardian, vertelt de ex-frontman van Oasis hoe hij zijn tanden verloor na een vechtpartij. “De politie trok mijn tanden uit met een tang.”

Het is geweten dat Liam Gallagher niet bang is van een straffe uitspraak meer of minder. Maar in zijn laatste interview voor The Guardian haalt hij wel een heel opvallende anekdote boven. In 2002 raakte Gallagher betrokken bij een enorme vechtpartij in de bar van een hotel in München, waarbij hij zijn voortanden verloor. Maar dat gebeurde volgens de zanger pas na het gevecht.

Roadies 

AFP / C. De Souza

Het incident gebeurde toen een van de roadies flirterig naar een vrouw keek, iets waar haar lief niet mee kon lachen. Terwijl Liam en zijn groep aan een tafel zaten onder een balkon, nam de security hem opeens vast aan zijn nek en werd hij over tafel getrokken. Op dat moment gooit iemand vanop het balkon een glazen tafel naar beneden. “De security trok ons maar net weg. We hadden dood kunnen zijn. En toen liep het pas echt uit de hand”, vertelt Gallagher.

Politie

Meer dan 80 politieagenten moesten de vechtpartij stoppen. Het meubilair werd gesloopt, net als de tanden van de Britse zanger. Maar Gallagher komt met een andere uitleg. “De Duitse politie heeft ze uitgetrokken met een tang terwijl ik bewusteloos was.” Ik had eeb agent een schop verkocht in de lobby. “Daarna werd ik wakker in de cel. Dus ik denk dat ze me een slag op het hoofd gaven toen ik achteraan in de combi zat.” Even later werd de zanger wakker in de cel met handboeien en zonder tanden. Het betekenende het einde van de Duitse tour van Oasis en daarbovenop moest Gallagher een boete van 50.000 euro betalen. Wat een lieverdje, die Oasis-zanger.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels