Vind ons op

Zita

Leonardo DiCaprio ontkent: “Ik betaal geen organisaties die Amazonewoud in brand steken”

Entertainment

Leonardo DiCaprio ontkent: “Ik betaal geen organisaties die Amazonewoud in brand steken”

Leonardo DiCaprio heeft op Instagram de beschuldigingen van de Braziliaanse president Bolsonaro ontkend. Die beweert dat de acteur vijfduizend dollar zou geschonken hebben aan milieuorganisaties die ervan verdacht worden de branden in het Amazonewoud zelf aan te steken. Dat zouden ze doen om later subsidies te krijgen.

DiCaprio heeft in een statement op Instagram verzekerd dat hij geen geld heeft gegeven aan de organisaties die verantwoordelijk zouden zijn voor de branden. Hij zal zich wel blijven inzetten voor het Amazonegebied. “Op dit moment van crisis voor de Amazone, steun ik de mensen van Brazilië die hun natuurlijke en culturele erfgoed willen behouden,” aldus de acteur en milieu-activist. “De toekomst van deze onvervangbare ecosystemen staat op het spel, en ik ben trots dat ik de mensen steun die het gebied beschermen.”

Via zijn eigen liefdadigheidsinstelling doneerde DiCaprio afgelopen zomer 5 miljoen dollar om de schade die de branden hebben aangericht aan het regenwoud, te herstellen.

Het bericht Leonardo DiCaprio ontkent: “Ik betaal geen organisaties die Amazonewoud in brand steken” verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top