HomeNieuwsEntertainmentLegendarische filmcomponist Ennio Morricone overleden

Legendarische filmcomponist Ennio Morricone overleden

De Italiaanse muzikant en componist Ennio Morricone, wereldwijd beroemd voor zijn prijswinnende muziek bij films, is overleden. Dat melden Italiaanse media vandaag. Morricone, die 91 werd, stierf afgelopen nacht  in een ziekenhuis in Rome. Hij was er opgenomen na een val waarbij hij een dijbeenbreuk opliep.

De Oscarwinnaar componeerde meer dan 400 film- en televisiesoundtracks. Wereldwijd zijn meer dan 70 miljoen soundtracks, compilaties en singles van de man verkocht. Hij schreef de muziek voor onder meer ‘Once Upon a Time in the West’, ‘Once Upon a Time in America’, alle films van Giuseppe Tornatore vanaf ‘Cinema Paradiso’, ‘The Thing’, ‘The Mission’, ‘The Untouchables’ en ‘The Hateful Eight’.

Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste componisten van zijn generatie. Op zijn hoge leeftijd was hij de laatste jaren iets minder actief.

Oscar

Morricone won in zijn carrière tientallen prijzen: Grammy Awards, Golden Globes, Bafta’s. In 2007 kreeg hij een Academy Honorary Award en in 2016 mocht hij de Oscar voor beste originele muziek in ontvangst nemen voor zijn muziek in de film ‘The Hateful Eight’ van Quentin Tarantino.

Belga

Het bericht Legendarische filmcomponist Ennio Morricone overleden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels