HomeNieuwsEntertainmentKritiek op Calvin Klein-campagne waarin Bella Hadid kust met virtueel model

Kritiek op Calvin Klein-campagne waarin Bella Hadid kust met virtueel model

Calvin Klein heeft een opvallend campagne-filmpje gelanceerd. Daarin is te zien hoe model Bella Hadid kust met de computergeanimeerde influencer Lil Miquela. De holebigemeenschap bekritiseert het filmpje omdat het lesbianisme zou misbruiken om kledij te verkopen.

Calvin Klein ligt onder vuur voor een filmpje dat het bedrijf postte in het kader van zijn ‘I Speak My Truth in #MyCalvins’-campagne. “Het leven opent deuren. Het creëert nieuwe dromen waarvan je niet wist dat ze bestonden”, hoor je Bella Hadid in een voiceover zeggen. Even later zoent het model met Lil Miquela, een computergeanimeerde influencer die enkel in de virtuele wereld bestaat. Het bedrijf wilde hiermee naar eigen zeggen de essentie van het individualisme weergeven.

‘Queerbaiting’

De holebigemeenschap ziet dat anders. Zij beschuldigt Calvin Klein ervan aan ‘queerbaiting’ te doen. Die term verwijst naar een marketingstrategie waarbij holebiseksualiteit gebruikt wordt als een oppervlakkige prikkeling om het publiek aan te trekken. Het modehuis heeft intussen zijn excuses aangeboden in een tweet. “Met onze globale campagne wilden we conventionele normen en stereotypes aan de kaak stellen. De video had als doel de grenzen af te tasten tussen werkelijkheid en verbeelding”, schrijft het bedrijf in een statement. “We begrijpen en erkennen hoe het beeld van een heteroseksueel persoon die een kus deelt met iemand van hetzelfde geslacht, kan beschouwd worden als queerbaiting”, geeft Calvin Klein tot slot toe. Voorlopig blijft het reclamefilmpje online staan.

Het bericht Kritiek op Calvin Klein-campagne waarin Bella Hadid kust met virtueel model verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels