Vind ons op

Zita

Kim Kardashian verdient met één Instagram-foto het jaarloon van Trump

Entertainment

Kim Kardashian verdient met één Instagram-foto het jaarloon van Trump

Voor wie veel volgers heeft op Instagram is de socialenetwerksite een echte goudmijn. Realityster Kim Kardashian is er het levende voorbeeld van. Met één Intagram-foto verdiende ze meer geld dan president Trump in een heel jaar.

Dat is de conclusie van de journalistieke website STAT, die een contract kon onderzoeken met daarop de deal tussen Kim Kardashian en een medisch bedrijf. Wat blijkt? Per post strijkt ze een half miljoen dollar op (0,4 miljoen euro). Concreet gaat het om de promotie van een pil tegen ochtendmisselijkheid, waarvoor ze dus ruim 500.000 dollar krijgt per foto. Ter vergelijking: het jaarsalaris van de president bedraagt zo’n 400.000 dollar (342.000 euro).

 

Controverse

De bewuste post dateert al van 2015 en veroorzaakte toen heel wat controverse. Zo ‘vergat’ Kim Kardashian in de beschrijving de mogelijke bijwerkingen van de afslankende pil te vermelden. Jammer genoeg is dit wettelijk verplicht. Het gevolg? Het medisch bedrijf werd verplicht om het contract met de realityster stop te zetten. Een – euhm- bittere pil. Toch is dat niet het einde van het verhaal. Zo zou het medisch bedrijf nog altijd samenwerken met Kim én is de verkoop van de bewuste pil aanzienlijk gestegen.

Het bericht Kim Kardashian verdient met één Instagram-foto het jaarloon van Trump verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top