HomeNieuwsEntertainmentKevin Spacey komt uit eigen beweging naar VK om onschuld in aanrandingszaak...

Kevin Spacey komt uit eigen beweging naar VK om onschuld in aanrandingszaak aan te tonen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey wil zich ’vrijwillig’ aanbieden aan de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakte de 62-jarige acteur bekend in een verklaring aan het Amerikaanse ABC News. Hij moet voor een Britse rechter verschijnen nadat drie mannen aanklacht tegen hem hadden ingediend voor seksueel wangedrag.

Spacey zegt in zijn verklaring ook dat hij ervan overtuigd is dat hij zijn onschuld in de zaak kan aantonen. Vorige week werd hij aangeklaagd voor vier gevallen van aanranding bij drie mannen, waarbij het in een van de gevallen gaat om «het zonder toestemming aanzetten tot penetratie». Voordat de zaak kan beginnen, moet de acteur zich in het Verenigd Koninkrijk melden. De Britse autoriteiten hadden eerder al laten weten dat ze om zijn uitleveringen zouden vragen als de acteur niet uit zichzelf zou komen.

Meerdere zaken

De Britse justitie heeft niet laten weten door wie de aanklachten zijn ingediend. Wel is geweten dat het gaat om incidenten die zich tussen maart 2005 en april 2013 hebben afgespeeld de Londense wijk waar het Old Vic-theater gevestigd is. Spacey was daar ten tijden van de incidenten artistiek directeur.

Als hij zich meldt voor de rechtszaak kan het zijn dat hij mag terugkeren naar de Verenigde Staten met toestemming van de rechter. Dit op voorwaarde dat hij terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk als de rechter daarom vraagt.

De acteur, onder meer bekend van films als The Usual Suspects, LA Confidential en Se7en, werd in 2017 ook beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meerdere van deze zaken werden geseponeerd, maar er bleef een onderzoek naar de acteur lopen. De beschuldigingen zorgden er wel voor dat hij zijn rol in de Netflix-serie House of Cards verloor.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/kevin-spacey-komt-uit-eigen-beweging-naar-vk-om-onschuld-aanrandingszaak-aan-te-tonen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels