HomeNieuwsEntertainmentKendrick Lamar valt in de prijzen met soundtrack ’Black Panther’

Kendrick Lamar valt in de prijzen met soundtrack ’Black Panther’

Kendrick Lamar heeft een World Soundtrack Award gewonnen voor de film ’Black Panther’. Het is de achttiende keer dat het Film Fest Gent de prestigieuze prijzen voor filmmuziek uitreikt.

De prijs voor ‘Best Original Song Written Directly for a Film’ ging naar het nummer ‘Black Panther’ uit de gelijknamige film. Een compositie van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar. Hij schreef het nummer van de blockbuster rond een zwarte superheld. ‘Discovery of the Year’ is Tamar-kali, die met de Oscargenomineerde film ’Mudbound’ voor het eerst een score componeerde voor een langspeelfilm.

Ijslandse componist 

Net als vorig jaar kaapte de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson een van de hoofdprijzen weg. Hij werd tijdens de ceremonie postuum gelauwerd als Best Film Composer of the Year voor de filmmuziek van ’Mandy’, ’Mary Magdalene’ (gecomponeerd samen met Hildur Guðnadóttir) en ’The Mercy’. Jóhannssons protégé en co-componiste Hildur Guðnadóttir nam de prijs in ontvangst omdat de componist eerder dit jaar overleed.

Tijdens de uitreiking woensdag werden composities gespeeld door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé, terwijl filmfragmenten geprojecteerd werden op groot scherm. De centrale gast dit jaar was Carter Burwell, die vooral bekend is voor zijn samenwerking met de gebroeders Coen.

Het bericht Kendrick Lamar valt in de prijzen met soundtrack ’Black Panther’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels