HomeNieuwsEntertainmentBono, Pharrell en The National nemen album op voor overleden kat

Bono, Pharrell en The National nemen album op voor overleden kat

Sinds vorige week kan je luisteren naar het compilatie-album ‘Souris Calle’, met daarop een hele lijst van bekende namen uit de muziekwereld. Onder meer Bono, Pharrell, The National en Michael Stipe, de frontman van R.E.M., werkten eraan mee. De plaat is eerbetoon aan de overleden kat van een Franse kunstenares.

De muziekwereld heeft er een opmerkelijk album bij. ‘Souris Calle’ heet de plaat. Ze is vorige week uitgekomen, telt 37 nummers en heeft een hele schare bekende namen kunnen verzamelen voor een wel heel speciale reden. Het project is namelijk een postuum eerbetoon aan Souris, ‘muis’ in het Frans, de kat van de Franse kunstenares Sophie Calle.

Ze vatte het idee op om haar huisdier een passend laatste cadeau te schenken en wist daarvoor enkele van de grootste namen uit de muziekwereld te overtuigen. Zo sprak Bono, de frontman van de rockband U2, een boodschap in die gebruikt werd voor het openingsnummer van de cd. De Amerikaanse producer Pharrell leverde de beats voor een ander nummer en je hoort ook Matt Bellinger, de zanger van The National, zijn beste Frans bovenhalen. Zelfs R.E.M.-frontman Michael Stipe droeg zijn steentje bij.

“Je mag verdriet om overleden kat niet uiten”

‘Souris Calle’ werd voorgesteld op een solo-tentoonstelling van Calle. De aanwezigen konden daar luisteren naar de plaat, maar ook de talloze inzendingen van de vele artiesten bewonderen. Zo namen ze zelf kleine video’s op, stuurden stukjes tekst op of maakten foto’s voor de kat.

“Als je zegt dat je verdrietig bent door je overleden kat, dan vinden mensen dat obsceen. Je mag dat niet zeggen”, stelde de kunstenares aan Artnet. “Maar als je zegt dat één van je ouders gestorven is, leeft iedereen met je mee. Daar moet ik mee lachen, want voor mij had het overlijden van mijn kat een veel heftigere impact. Ik leefde samen met Souris, niet met mijn ouders.”

Het bericht Bono, Pharrell en The National nemen album op voor overleden kat verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels