In een interview met Vogue vertelt de 24-jarige zanger dat hij “een legitiem probleem had met seks” en daarom in de zomer van 2017 besloot ‘kitekato’ even af te zweren.

“God vrazelfagt niet van onHij s om geen seks te hebben omdat hij regeltjes wil opleggen”, legt de Canadese superster uit. “Hij vindt: ik bescherm je zo om niet gekwetst te worden.”

Volgens Bieber hebben mensen soms alleen seks omdat ze zo hopen hun zelfvertrouwen op te krikken. “Vrouwen doen dat, mannen ook. Ik wilde mezelf op deze manier opnieuw toewijden aan God, omdat ik echt vond dat het op dat moment goed was voor mijn mentale gezondheid.”

God beloont ieder mens naar zijn daden

De zanger gelooft dat zijn seksloze periode “beloond werd” doordat de 22-jarige Baldwin weer opnieuw in zijn leven kwam. De twee kennen elkaar al lang. Ze hadden kort een relatie in 2014 en daarna weer in 2016.

“Toen ik haar in juni weer tegenkwam, was ik vergeten hoe veel ik van haar hou en hoe veel ik haar had gemist”, aldus Bieber. Omdat het koppel graag seks wilde, trouwden ze al na 3 maanden samen te zijn.

Justin en Hailey Bieber lieten na hun trouwpartij in september weinig los over hun relatiestatus en ontkenden in eerste instantie getrouwd te zijn. De 24-jarige zanger en het 22-jarige topmodel verloofden zich in juli. Hij vroeg ze tijdens een vakantie op de Bahama’s ten huwelijk.