HomeNieuwsEntertainmentJonge songfestivalwinnaar heeft een nieuw hart

Jonge songfestivalwinnaar heeft een nieuw hart

Salvador Sobral, de 27-jarige zanger die dit jaar het Eurovisiesongfestival won, heeft een nieuw hart gekregen. Volgens zijn arts stelt hij het goed.

De Portugees won in mei 2017 het Eurovisiesongfestival met het ingetogen nummer ‘Amar Pelos Dois’. Sindsdien is geweten dat hij met gezondheidsproblemen kampt en wacht op een nieuw hart. Vrijdag was het zover en ging hij volgens Portugese media onder het mes voor een harttransplantatie.

Het herstel

“De operatie ging goed”, reageert een chirurg van het Santa Cruz ziekenhuis in Lissabon. “Hij was heel goed voorbereid en begreep de moeilijkheden van de operatie.” Hij zal veel tijd nodig hebben om te herstellen, maar als alles goed gaat kan hij binnenkort weer een normaal leven leiden.

Afscheid in september

In september nam de zanger in een slotconcert tijdelijk afscheid van zijn zangcarrière. Zijn zus, die ook het winnende nummer van het Eurovisiesongfestival schreef, was er echter altijd van overtuigd dat Sobral zijn gezondheidsproblemen zou overwinnen. In oktober schreef ze namelijk al een nummer voor zijn volgende album.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels