HomeNieuwsEntertainmentJoke van de Velde over haar lichaam na de zwangerschap: «So what...

Joke van de Velde over haar lichaam na de zwangerschap: «So what als je mijn cellulitis ziet?»

Ex-Miss België Joke van de Velde beviel vorig jaar van haar eerste kindje. Zoals bij zovele vrouwen had haar zwangerschap een impact op haar lichaam, maar door intensieve training heeft ze haar oude lichaam zo goed als terug. «k ben nu vijf van de zeven dagen tevreden met mijn lichaam. Maar ik werk er hard voor» klinkt het.

Op 28 februari beviel Joke van de Velde van een zoontje dat luistert naar de naam Luca. Een prachtig geschenk, al is het als alleenstaande mama niet te onderschatten. Na de bevalling was ze dan ook niet echt bezig met haar lichaam. «Na de geboorte van Luca was ik helemaal niet gefocust op mijn lichaam. Ik was enkel bezig met de vraag: ‘Doe ik het wel goed als moeder?’ Want ja, een baby wordt niet met een handleiding geboren. Door de gebroken nachten was ik moe en voelde ik me overspoeld door de zorg voor dat afhankelijke mensje. Ik voelde me een zombiemoeder in overlevingsmodus. Pas enkele maanden geleden is de zin om te sporten teruggekomen», vertelt ze in TV Familie.

Zwangerschapsbuikje

De 42-jarige sympathieke blondine uit Gent gaat regelmatig joggen terwijl ze Luca in de kinderwagen voortduwt, maar ze doet ook tweemaal per week aan krachttraining. Dat is immers nodig om haar buikje weg te werken. «Elke zwangere vrouw krijgt te maken met een ‘zwangerschapsbuik’. Het zijn de rechte buikspieren die oprekken om plaats te maken, zodat je baby in je buik kan groeien. Bij 60 procent van de vrouwen komt dit na een aantal maanden vanzelf goed. Bij mij was dat een dik jaar na de bevalling nog niet volledig hersteld. Daarom doe ik nu extra buikspieroefeningen», klinkt het.

Niet klagen

Dat loont, al is het moederschap voor haar uiteraard veel belangrijker dan een perfect lichaam. «Ik ben nu vijf van de zeven dagen tevreden met mijn lichaam. Maar ik werk er hard voor. Je krijgt niks voor niks. Wellicht heb ik het ook afgeleerd om voortdurend te klagen over onbelangrijke dingen. Als mama leer je andere prioriteiten stellen. Dus: so what als de zon op mijn billen schijnt en je cellulitis ziet?», besluit ze.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/joke-van-de-velde-over-haar-lichaam-na-de-zwangerschap-so-what-als-je-mijn-cellulitis-ziet

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels