HomeNieuwsEntertainmentJane Goodall krijgt eigen Barbiepop om jonge meisjes mee te inspireren

Jane Goodall krijgt eigen Barbiepop om jonge meisjes mee te inspireren

Bioloog en antropoloog Jane Goodall krijgt haar eigen Barbiepop. Dat schrijft Reuters. Volgens maker Mattel Inc zou de Barbiepop gemaakt zijn van gerecycleerd plastic. De pop maakt deel uit van de ‘Inspirerende Vrouwen Reeks’. Op die manier wil de speelgoedmaker hulde brengen aan het baanbrekende werk van Goodall en jonge kinderen inspireren.

«Ik wou al een pop zoals mij voordat dit idee er kwam», vertelt de 88-jarige bioloog aan Reuters. «Ik heb veel jonge meisjes met Barbie’s zien spelen en in het begin waren die allemaal heel meisjesachtig. Ik dacht toen: meisjes zouden toch iets van keuze moeten hebben.»

«Sindsdien heeft Mattel zijn selectie poppen uitgebreid en zijn er nu dokters en astronauten. Zo veel kinderen leren over mij op school. Ze zullen dolblij zijn om de Barbiepop te kunnen hebben», besluit Goodall.

Barbie met chimpansee

De Jane Goodall-Barbiepop draagt een kaki hemd en broek en heeft een notitieboekje in de hand. Daarnaast hoort er ook een verrekijker bij de pop en David Greybeard, een replica van de allereerste chimpansee die Goodall van dichtbij kon onderzoeken in Tanzania, in het oosten van Afrika. Vanaf de jaren zestig onderzocht ze chimpansees en ontdekte ze de rijke gevoels- en gedachtewereld van de dieren. Zo leerde ze dat ze jagen, werktuigen maken en medelijden kunnen tonen.


Mattel zal verder ook samenwerken met het Jane Goodall Instituut en haar jongerenbeweging Roots & Shoots, waarin kinderen bijleren over hun ecologische voetafdruk.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/jane-goodall-krijgt-eigen-barbiepop-om-jonge-meisjes-mee-te-inspireren

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels