HomeNieuwsEntertainment‘Is It Cake?’: Absurde Netflix-realityshow over realistische taarten schopt het tot meest...

‘Is It Cake?’: Absurde Netflix-realityshow over realistische taarten schopt het tot meest bekeken serie

Sinds Netflix zich waagt aan reality-tv, kwamen ze al met de meest geschifte formats op de proppen, maar ‘Is it Cake’ spant volgens fans de kroon. In die show raden juryleden of een object taart is of niet. Een absurd concept, maar misschien nog absurder is dat ‘Is it Cake’ in verschillende landen op dit moment de meest bekeken reeks op Netflix is.

Is het een bowlingbal of taart? Is het een schoen of taart? Is het een handtas of taart? Dat zijn de prangende vragen waarmee ‘Is it Cake’ zich bezighoudt. Bakkers die gespecialiseerd zijn in taarten doen lijken op doodgewone objecten nemen het tegen elkaar op. Wie de meest realistische objecten bakt, en de juryleden dus om de tuin leidt, kan met een fikse som naar huis gaan. Acteur Mikey Day presenteert het spektakel en stelt telkens de vraag van één miljoen: «Is dit taart?»

Smullen

Overal ter wereld smullen fans van de absurde en ogenschijnlijk nonsensicale serie. In de Verenigde Staten is het nu al de meest bekeken show op Netflix. En op sociale media wordt er enerzijds lovend getweet over de «idiote» opzet van de serie, maar ook duchtig gediscussieerd over de kwaliteit van de taarten. Vooral de rode partycups die niet ontmaskerd werden als taart krijgen het hard te verduren online: «Op geen enkele manier waren de partycups beter dan de kom chips», klinkt het onder andere.

‘Is It Cake’ lijkt de nieuwste ‘Love is Blind’ of ‘Tiger King’ te worden in het waanzinnige reality-tv-landschap van Netflix. «Mikey Day maniakaal met een mes zien zwaaien, is exact die onzin die ik nodig had en wat ik verwachtte van de show – 10/10», tweet een fan.

«Ik word gek, is alles taart???» en «Een van de meest bizarre spelshows die ik ooit heb gezien, maar man, ik ben verslaafd» zijn reacties die ook geregeld terugkeren. Taart zal nooit nog hetzelfde zijn.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/it-cake-absurde-netflix-realityshow-over-realistische-taarten-schopt-het-tot-meest-bekeken-serie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels