HomeNieuwsEntertainmentHet internet herinnert George R.R. Martin aan dure belofte: “Ze mogen mij...

Het internet herinnert George R.R. Martin aan dure belofte: “Ze mogen mij opsluiten als ik deadline niet haal”

“Als ik bij mijn aankomst op de Worldcon van volgend jaar geen exemplaar van ‘The Winds of Winter’ in mijn handen heb, heb je mijn formele toelating om me op te sluiten in een kleine hut op White Island, met uitzicht op een meer van zwavelzuur, tot het boek klaar is”, zo schreef Martin vorig jaar op zijn blog. De sci-fi conventie Worldcon vond vorige week plaats in Nieuw-Zeeland, en van ‘The Winds of Winter’ was geen spoor te bekennen. Het vervolg laat zich raden: het internet wijst de geroemde auteur fijntjes op zijn boude uitspraak van een jaar geleden.

De 78ste editie van de World Science Fiction Convention, bekend als Worldcon, ging vorige week woensdag van start in Nieuw-Zeeland. Zo verstreek ook een deadline die auteur George R.R. Martin zichzelf had opgelegd. Hij wou naar de conventie afzakken met het langverwachte zesde deel in zijn geroemde boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire’, waarop de blockbusterreeks ‘Game Of Thrones’ is gebaseerd, onder de arm.

Om die intentie kracht bij te zetten, schreef hij op zijn blog Not A Blog dat ze hem “mochten opsluiten in een kleine hut op White Island (een vulkanisch eiland voor de kust van Nieuw-Zeeland, red.)” indien hij bij de start van de Worldcon niet zou opdagen met een exemplaar van ‘The Winds of Winter’. Een gewaagde uitspraak waar Martin dezer dagen ongetwijfeld spijt van heeft.

“We want our book!”

Door het coronavirus vond de Worldcon vorige week echter plaats in virtuele vorm, en dat gaf Martin een excuus: hij mocht niet fysiek aanwezig zijn op de conventie, en dus kon hij ook onmogelijk zijn belofte waarmaken. Maar het internet vergeet niet; virtuele Worldcon of niet, Martin heeft zijn zelfopgelegde deadline niet gehaald en moet het daarom ontgelden op onder meer Twitter, waar ludieke tweets opdoken die opriepen om de geroemde auteur op te sluiten.

Martin verkondigde vorig jaar dan wel dat ze hem als ‘straf’ mogen opsluiten op een geïsoleerd eiland, de coronalockdown zorgde ervoor dat hij zijn schuld de voorbije maanden al min of meer inloste. De auteur beweerde in juni dat de isolatie hem geholpen had om te schrijven. “Ik besteed dagelijks ettelijke uren aan ‘The Winds of Winter’, en maak gestage vooruitgang”, zo schreef hij op zijn website. Hij voegde eraan toe dat hij hoopt om het werk volgend jaar klaar te hebben. “Maar ik heb nog een lange weg te gaan”, klonk het.

Het bericht Het internet herinnert George R.R. Martin aan dure belofte: “Ze mogen mij opsluiten als ik deadline niet haal” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels