HomeNieuwsEntertainment‘Girl’ bekroond tot Europese ontdekking van het jaar

‘Girl’ bekroond tot Europese ontdekking van het jaar

De Belgische film ‘Girl’ heeft de prijs van beste Europese debuutfilm gewonnen op de European Film Awards in het Spaanse Sevilla. Regisseur Lucas Dhont nam de prijs in ontvangst. 

Het is niet de eerste keer dat een Vlaamse film uitgeroepen wordt tot beste Europese ontdekking. In 2011 ging ‘Adem’, een prent van Hans van Nuffel over mucoviscidose, lopen met het beeldje. ‘Girl’ was samen met vijf andere films genomineerd, waaronder de Deense film ‘Guilty’ en Roemeense prent ‘Touch me not’.

Dankwoord

Dhont droeg tijdens zijn dankwoord de prijs op aan twee “heel speciale mensen”: hoofdrolspeler Victor Polster en Nora Monsecour, het meisje waarop het verhaal gebaseerd is. De regisseur dankte verder alle filmmedewerkers, die met tranen in de ogen toekeken.

Beste acteur en film 

Naast de prijs van beste Europese ontdekking was ‘Girl’ nog genomineerd in twee andere categorieën. Het beeldje voor beste acteur ging naar de Italiaanse Marcello Fonte uit ‘Dogman’. Het Poolse liefdesdrama ‘Cold War’ werd uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar.

Het bericht ‘Girl’ bekroond tot Europese ontdekking van het jaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels