HomeNieuwsEntertainmentGeorge R.R. Martin vindt het spijtig dat ‘Game of Thrones’ hem voorbij...

George R.R. Martin vindt het spijtig dat ‘Game of Thrones’ hem voorbij stak

George R.R. Martin, schrijver van ‘A Song Of Ice And Fire’ waarop de serie ‘Game of Thrones’ is gebaseerd, vindt het jammer dat de televisiereeks voor de boeken zijn einde zal kennen. “Er zullen dus enkele belangrijke verschillen zijn tussen hun show en mijn boeken”, klinkt het.

‘Game of Thrones’, de succesreeks van HBO, nadert zijn einde. De trailer voor het laatste seizoen werd recent gelost en deed het internet bijna ontploffen. Maar de auteur George R.R. Martin, die de inspiratie voor de serie schreef, is niet echt verheugd met het einde van het televisiespektakel. Hij had liever gehad dat zijn boekenreeks eerst tot een einde was gekomen, vertelt hij aan Entertainment Weekly.

“Ik had niet verwacht dat de show me voorbij zou steken”

‘Game of Thrones’ is geïnspireerd op zijn reeks ‘A Song Of Ice And Fire’, die in 1996 startte. Maar het is van 2011 geleden dat Martin nog een nieuw deel heeft uitgebracht. Momenteel is hij bezig aan ‘The Winds Of Winter’ en daarna volgt ‘A Dream Of Spring’ nog. “Het is een geweldige rit geweest”, aldus Martin. “Uiteraard zou ik willen dat ik de boeken eerder had afgemaakt, ik had nooit verwacht dat de show me voorbij zou steken. Er zullen dus enkele belangrijke verschillen zijn tussen hun show en mijn boeken.”

Fans van de reeks en de boeken staan momenteel natuurlijk te trappelen om te weten hoe het met hun favoriete personages zal aflopen. Maar Martin weet zelf niet welk einde de scenarioschrijvers van ‘Game of Thrones’ verzonnen hebben. “Ik heb nog niets gelezen en ik heb geen tijd gehad om de set te bezoeken, want ik was aan mijn volgende boek aan het werken. Ik weet van bepaalde dingen die ze gepland hebben met de belangrijkste personages, maar wat er met de kleinere rolletjes gebeurt, heb ik volledig aan hen overgelaten.”

Het bericht George R.R. Martin vindt het spijtig dat ‘Game of Thrones’ hem voorbij stak verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels