HomeNieuwsEntertainment‘Game of Thrones’ sleept 22 Emmy-nominaties binnen

‘Game of Thrones’ sleept 22 Emmy-nominaties binnen

Met 22 nominaties is ‘Game of Thrones’ de vaakst genomineerde televisiereeks van 2018. De winnaars van de “Oscars van de televisie” worden op 17 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles.

De middeleeuwse fantasyreeks ’Game of Thrones’ stak met zijn aantal wel niet boven de rest uit: ze kreeg slechts één nominatie meer dan ’Saturday Night Live’, de intussen eeuwenoude satirische sketchenreeks, en voor ’Westworld’, de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton over een hightech-themapark van de western bevolkt door androïden, die aan haar derde seizoen bezig is. Twintig nominaties waren er voor “The Handmaid’s Tail”, de reeks gebaseerd op de gelijknamige, nachtmerrieachtige roman van Margaret Atwood.

Twin Peaks                    

Het derde seizoen van ’Twin Peaks’, de meesterlijke surreële reeks van David Lynch, moest het stellen met negen nominaties. In totaal veroverde Netflix 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand.

Het bericht ‘Game of Thrones’ sleept 22 Emmy-nominaties binnen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels