HomeNieuwsEntertainmentFans eisen schadevergoeding voor afgelaste show van Lorde in Tel Aviv

Fans eisen schadevergoeding voor afgelaste show van Lorde in Tel Aviv

Israëlische fans van Lorde hebben een rechtszaak aangespannen tegen twee activisten uit Nieuw-Zeeland, die een stokje hadden gestoken voor een optreden van de zangeres in Tel Aviv. Ze eisen ruim 15.000 euro schadevergoeding. 

De Nieuw-Zeelandse Justine Sachs en Nadia Abu-Shanab hadden een brief geschreven aan de zangeres omdat ze vonden dat een optreden in Israël in strijd is met de mensenrechten. “Je show zal gezien worden als steun aan het beleid van de Israëlische regering, ook als je geen uitspraken doet over de politieke situatie”, schreef het duo.

Lorde antwoordde op Twitter dat ze rekening ging houden met hun bezorgdheden. Het resultaat: de Nieuw-Zeelandse zangeres luisterde naar het advies en cancelde haar concert.

“Emotionele schade”

Dat zorgde blijkbaar voor een grote teleurstelling bij enkele Israëlische fans, die een advocatenkantoor onder de arm namen. Advocaat Nitsana Darshan-Leiter zei aan Radio New Zealand dat boycots dom zijn en tot doel hebben om Israël te vernietigen. “De activisten willen burgers van de staat Israël schade toebrengen – en ze hebben geen idee wat er gaande is in Israël.”

Nu eist het kantoor een schadevergoeding van 15.000 euro omdat het afzeggen van de show tot ‘emotionele schade’ leidde bij de tieners. Sachs en Abu-Shanab laten de rechtszaak alvast niet aan hun hart komen. “We zijn bezig met juridisch advies inwinnen en gaan gewoon door met ons gewone leven. We hebben wel betere dingen te doen”, reageert het duo.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels