HomeNieuwsEntertainmentEmilia Clarke kroop door oog van de naald: “Ik had alle hoop...

Emilia Clarke kroop door oog van de naald: “Ik had alle hoop verloren”

‘Game of thrones’-actrice Emilia Clarke heeft in een openhartig interview gepraat over haar gezondheidsproblemen. Op een bepaald moment zat ze zo diep dat ze vreesde voor haar leven én haar carrière.

De 32-jarige actrice, die Daenerys Targaryen vertolkt in de populaire HBO-serie, bezweek kort na de opnames van het eerste seizoen bijna aan een hersenaneurysma. Ze was 24 jaar toen het noodlot tijdens het fitnessen toesloeg. “Ik moest van de trainer planken en het voelde alsof een elastieken band mijn hersenen samenkneep. Ik had een subarachnoïdale bloeding, een levensbedreigende beroerte die wordt veroorzaakt door een bloeding in de ruimte rond de hersenen. Ik had een aneurysma gehad”, vertelt ze in The New Yorker Magazine.

Problemen met tekst onthouden

Clarke onderging een zware operatie. De beroerte had haar hersenen zodanig aangetast dat ze de week erna met afasie kampte, een taalstoornis die opduikt na een hersenletsel. “Ik keek vooruit en vond mijn leven niet meer de moeite. Ik ben een actrice. Ik moet mijn tekst onthouden. Nu kon ik mijn naam niet meer herinneren”, klinkt het.

Angst om te sterven

Twee jaar later moest ze alweer onder het mes, toen dokters ontdekten dat een ander aneurysma zich in grootte had verdubbeld. Daardoor moest ze een maand lang in het ziekenhuis blijven. “Ik had alle hoop verloren. Ik had last van paniekaanvallen, er was niets van mij over. Ik was ervan overtuigd dat ik ging sterven”, zucht ze.

Stress door bekendheid

De Britse actrice vreest dat haar gezondheidsproblemen het gevolg kunnen zijn van de immense druk waarmee ze te maken kreeg bij haar plotse bekendheid. “Ik was doodsbang. Doodsbang voor de aandacht, de industrie die ik nauwelijks begreep en het vertrouwen dat de makers in mij hadden gesteld. Ik voelde me op elke manier blootgesteld”, aldus Clarke.

Het bericht Emilia Clarke kroop door oog van de naald: “Ik had alle hoop verloren” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels